Lēdijas Gāgas «ARTPOP» iekaro ASV topu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā jau tas bija gaidāms, amerikāņu popmūzikas hameleons Lēdija Gāga (Lady Gaga) ar savu jaunāko studijas albumu «ARTPOP» iekarojusi ASV albumu topa «Billboard 200» 1. vietu, ziņo «nme.com».

Pagājušonedēļ klajā laistais jaunais albums nedēļas griezumā pārdots 258 tūkstošos eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Albums ir pirmais arī digitālo lejupielāžu ziņā - 146 000 kopiju, t.i., 57% no visiem pārdotajiem albumiem ir digitālā formātā.

Šis ir jau otrais numur 1 albums Gāgas karjerā. Pirms diviem gadiem 1. vietā ar iespaidīgu 1,1 miljonu pārdotu eksemplāru skaitu startēja plate «Born This Way».

Sieviešu konkurencē «ARTPOP» šogad ir trešais straujāk pirktākais albums. Tam priekšā tikai Keitijas Perijas Katy Perry «PRISM» (286 000 kopiju pirmās nedēļas griezumā) un skandalozās Mailijas Sairusas (Miley Cyrus) «Bangerz» (attiecīgi 270 000). 4. vietā seko jaunās Meraijas Kerijas - Aranas Grandes (Ariana Grande) debijas albums «Yours Truly» (138 000).

Līdz ar to pagājušās nedēļas līderis - Detroitas reperis Eminems ar «The Marshall Mathers LP 2» noslīdējis uz 2. vietu (210 000).

Jaunā aktuālo hitu izlase «Now 48» startē 3. vietā (114 000).

Topā jūtama svētku tuvošanās. Realitātes šova «Duck Dynasty» dalībnieki apvienojušies grupā «The Robertsons» un izdevuši svētku plati «Duck the Halls: A Robertson Family Christmas» - 4. vieta un 66 000, savukārt topošās māmiņas - televīzijas šova «American Idol» pirmās sezonas uzvarētājas Kelijas Klārksones (Kelly Clarkson) svētku albums «Wrapped in Red» ar 42 000 numur 6.

8. vietā kā jaunums 25 gadus vecās R&B dziedātājas Dženē Aiko (Jhené Aiko) mazalbums «Sail Out». Māksliniece šobrīd koncertē ar slaveno kanādiešu reperi Dreiku.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 20%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu