Atskaitītie U-21 izlases futbolisti lietojuši alkoholu (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lff.lv

Vieni no Latvijas U-21 futbola izlases līderiem uzbrucēji Artūrs Karašausks un Deniss Rakels, kā arī vēl trīs futbolisti pēc spēles ar Lihtenšteinu no komandas atskaitīti alkohola lietošanas dēļ, atklāja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Aizvadītās nedēļas piektdienā Latvijas jaunie futbolisti 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar 2:0 izbraukumā pieveica Lihtenšteinas U-21 spēlētājus. Savukārt otrdien Latvijas Futbola federācija (LFF) vēstīja, ka Karašausks un Rakels, pussargi Romans Mickevičs un Vjačeslavs Isajevs, kā arī vārtsargs Jānis Krūmiņš no komandas atskaitīti disciplīnas un režīma pārkāpumu dēļ.

Izlases durvis būs atvērtas

«Spēlētāji tika patriekti, jo piektdien pēc spēles ar Lihtenšteinu lietoja alkoholu,» pauda Kazakevičs. «To piefiksējām ļoti ātri un sestdien viņus aizsūtījām mājās.

Šāda uzvedība nav atbilstoša Latvijas izlases futbolista statusam. Noteikumi visiem ir vienādi. Protams, katrs kļūdās un var labot situāciju, taču viņu turpmākā dalība valstsvienībā atkarīga vien no pašu izdarītajiem secinājumiem un darbiem. Ja viņi pierādīs, ka ir mainījušies un labojušies, izlases durvis būs atvērtas. Taču nenotiks tā, ka šodien atskaitām un jau rīt ņemam atpakaļ. To rādīs laiks.»

Kazakavičs izteicās, ka izlasē jāspēlē tiem, kuri grib to darīt, nevis ar potenciālu bagātiem futbolistiem, kuriem ir problēmas ar disciplīnas ievērošanu. «Protams, spēlētāju trūkums ir jūtams, it sevišķi tādā valstī kā Latvija, tomēr aizstājēji savu darbu veic godam. Otrdien aizvadītajā spēlē ar Horvātiju pret priekšējās līnijas spēlētāju darbību man nav nekādu pretenziju. Nebija noteicošais, vai spēlēja līderi, kuri individuāli ir spēcīgāki, vai arī viņu šajā mačā nebija. Noteicoša tomēr ir spēles disciplīna, jo, ielaižot trīs vārtus, horvātiem neiesitīsim četrus pat ar labāko sastāvu.»

Kļūdās visi

Otrdien Latvijas U-21 futbolisti bez patriektajiem spēlētājiem izbraukumā ar 1:3 piekāpās grupas līderei Horvātijai.

«Šajā mačā nebijām favorīti, turklāt Horvātija ir grupas līdere, kam pēdējos mačos bija labi rezultāti. Svarīgi bija neļaut horvātiem gūt ātrus vārtus, taču tas neizdevās, jo pirmajos divos viņu vārtu guvumos rupjas kļūdas pieļāva mūsu vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs,» pauda Kazakevičs. Latvijas valstsvienība iedzinējos ar 0:2 bija nonākusi jau mača astotajā minūtē, turklāt otrie vārti tika zaudēti no 11 metru soda sitiena atzīmes, jo pirms tam Grigorjevs savā soda laukumā pārkāpa noteikumus.

«Kļūdīties gadās jebkuram, turklāt viņš mūs otrajā puslaikā glāba no droša vārtu zaudējuma, kad pretinieks izgāja viens pret vienu. Tomēr pret tik spēcīgu komandu tāds sākums laupīja mums izredzes uz cerīgu iznākumu,» atzina treneris. «Taču ar maču esmu apmierināts, jo visas spēles gaitā puiši parādīja maksimālu cīņassparu un atdevi, lai gūtu izredzes iesist vārtus. Nācās spēlēt lielā lietū, un laukums bija sliktā stāvoklī, bet nedomāju, ka tas ietekmēja spēles gaitu. Abām komandām apstākļi bija vienādi, un tikai katra individuālā meistarība noteica, cik ātri aizritēs pielāgošanās.»

Rejam trūkst spēļu prakses

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva uz maiņu iznākušais Francijas futbolists Igors Rejs, kurš dzimis Rīgā. Viņam šie bija jau otrie vārti valstsvienības rindās pēc kārtas, turklāt abi gūti, nākot uz maiņu.

«Rejam ir ļoti labs tehniskais arsenāls, taču fiziskā sagatavotība viņam neļauj aizvadīt pilnu maču. Turklāt šobrīd viņam trūkst spēļu prakses, jo šis futbolists ir bez kluba. Kad pretinieki ir paguruši, laižam viņu uz maiņu, lai ar savām darbībām viņš spētu ko panākt. Arī šoreiz viņš ar soda sitiena palīdzību guva skaistus vārtus. Ja izdosies uzlabot fizisko sagatavotību, viņš var kļūt par pamatsastāva spēlētāju,» uzskata Kazakevičs.

Šobrīd U-21 kvalifikācijas ciklā gaidāms pārtraukums līdz pat martam. Latvijas izlasei jāaizvada vēl mači ar potenciāli spēcīgajām izlasēm no Ukrainas, Horvātijas un Šveices.

Kazakevičs atklāja, ka pavasarī Latvijas valstsvienība centīsies atņemt punktus pretiniekiem un parādīt labu spēli. «Gatavojamies U-21 izlasē iesaistīt futbolistus, kuri tās sastāvā spēlēs jau nākamajā atlases ciklā, kā arī strādāsim pie tā, lai sagatavotu vēl kādu spēlētāju pieaugušo izlasei.»

Apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Horvātija, kurai ar deviņiem punktiem seko Šveice. Latvijas izlases kontā ir seši punkti četrās cīņās, Ukraina izcīnījusi sešus punktus trīs mačos, bet Lihtenšteina piecās cīņās pie punktiem nav tikusi.

Pēc divu apļu turnīra kvalifikācijas sacensībās cīņu par vietu finālturnīrā turpinās katras apakšgrupas uzvarētāji un labākās četras no otrajā vietā palikušajām izlasēm.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu