Video: dūru cīņa Ukrainas parlamentā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar deputāta nogrūšanu uz grīdas un skaļu protesta akciju Ukrainas parlamenta deputātiem šodien nav izdevies pieņemt likumu, kas ļautu notiesātajai ekspremjerei Jūlijai Timošenko doties ārstēties uz Vāciju.

Vienošanās ir viena no galvenajām prasībām, ko Eiropas Savienība izvirzījusi Ukrainai, lai pēc nepilnām divām nedēļām Viļņā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā tā varētu parakstīt asociācijas līgumu. Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs ir atteicies Timošenko apžēlot, taču ir paziņojis, ka par likumu apstiprinās jebkuru priekšlikumu, par ko vienosies parlamentā. Līdz šim par attiecīgā likuma tekstu deputātiem nav izdevies vienoties, un arī šodienas sesija noslēdzās ar protesta akciju. Vairāki deputāti izkliedza Timošenko atbalstošus saukļus un izkaisīja gaisā skrejlapiņas. Bet citi deputāti steidzās protestējošos apturēt ar dūru spēku un ar varu izgrūda kolēģus gaitenī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu