Deputāti pagaidām neredz iemeslu Kasparovam piešķirt Latvijas pilsonību (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaules šaha čempions un Krievijas opozīcijas politiķis Garijs Kasparovs lūdzis piešķirt viņam Latvijas pilsonību. «Vienotības» (V) Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns norāda, ka pirms lēmuma par pilsonības piešķiršanu deputāti vēlas tikties ar pašu šahistu, lai saņemtu atbildes uz daudziem jautājumiem.

Jautāts par V nostāju šajā jautājumā, viņš šorīt intervijā Latvijas Radio apstiprināja, ka frakcijā bijusi diskusija.

Ir skaidrs, ka esot grūti saskatīt iespēju piešķirt pilsonību pasaules līmeņa šahistam par īpašiem nopelniem Latvijas valsts labā.

Pastāvot arī otrs scenārijs - pilsonību piešķir ar Saeimas balsojumu. Tad šis jautājums būtu jāvērtē.

Daudz diskusiju un jautājumu

V frakcijā bijis daudz diskusiju un jautājumu par šo lietu.

Uz daudzajiem jautājumiem varot atbildēt tikai pats lūguma iesniedzējs.

«Mēs arī gaidām, kad viņš būs Latvijā.»

Tad V pārstāvji vēlēsies uzklausīt viņa motivāciju, kāpēc viņš vēlas Latvijas pilsonību. Tāpat viņš varēšot atbildēt uz citiem V frakcijas deputātu jautājumiem.

«Sagaidīsim, kad pats Garijs Kasparovs būs Latvijā, un mēs viņu frakcijā noteikti iztaujāsim. Mums šobrīd ir grūti gūt pārliecību, ka ir iespējams iedot šo pilsonību par īpašiem sasniegumiem Latvijas valsts labā.»

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu