«Vecmāmiņas 2013» lasa esejas un dzer speciālu šņabi (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

6.decembra vakarā notiks konkursa «Vecmāmiņa 2013» fināls, kurā vecmāmiņas prezentēs vizītkartes skaistās kokteiļkleitās, demonstrēs savus talantus, kā arī rādīs defilē mākslu garajā vakarkleitā. Šis konkurss atšķiras no citiem skaistuma konkursiem, jo vecmāmiņas vērtē katru sestdienu, uzdodot viņām jaunus uzdevumus.

16. novembra sestdienā vecmāmiņām žūrijai bija jāprezentē pašu rakstītās esejas par dzīves jēgu.

Bija vecmāmiņas, kuras esejās izmantoja daudz gudru citātu un skaidrojumu, lai ikvienam atklātu cilvēces dzīves jēgu.

Vairāk tomēr izcēlās vecmāmiņas, kuras prezentēja savu dzīvi, stāstīja par sevi un atklāja to, kāpēc pašas dzīvo, prezentējot to vienkāršo un cilvēcīgo.

Eseju lasīšana bija emocionāla, daudzas vecmāmiņas, klausoties vai prezentējot sevi, apraudājās, jo gandrīz ikvienā esejā varēja atrast kādu tekstu, veltītu tieši viņām.

Bija vecmāmiņas, kuras speciāli izprintēja savu eseju un pirms lasīšanas izdalīja to ikvienam žūrijas loceklim, bija tādas, kas iekļāva lasīšanā šova elementus, saburzot eseju dūrē.

Žūrijas locekļiem nav jāvērtē vecmāmiņas, liekot viņām punktus, bet gan jāizvirza savas četras favorītes no desmit vecmāmiņām.

Pēc eseju lasīšanas sekoja garšīgas pusdienas un dažādi tosti, kurus izteica gan pasākuma organizatore Elita Drāke, gan pašas vecmāmiņas un žūrijas locekļi.

Kad vecmāmiņas bija garšīgi paēdušas, notika viktorīna, kura pārbaudīja sieviešu zināšanas par filmu «Vella kalpi», kā nekā konkursa otrā daļa norisinājās restorānā «Rīgas atslēga», kurš ierīkots slavenās latviešu filmas noskaņās.

Uzvaras laurus plūca vecmāmiņa Baiba, kura zināja gandrīz visas atbildes, sieviete balvā saņēma pudeli Rīgā ražota speciāla šņabja, kuru vēra vaļā turpat restorānā un deva ikvienam nogaršot, tā parādot dāsnumu un daloties savā balvā.

Baudot vīnu, notika arī īsa lekcija par fen šui, kuru sievietēm nolasīja no Amerikas atbraukusī Aelita Putniņa-Leto. Sievietes izrādīja lielu interesi par fen šui un tā ietekmi uz dzīvi. Aelita pēc lekcijas nespēja tik viegli tikt prom, vecmāmiņas uzdeva jaunus un jaunus jautājumus.

Vecmāmiņas šo nedēļu laikā ir sadraudzējušās, kopā brauc uz mājām, runājas pauzēs un, ejot prom, apskaujas kā senas draudzenes.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu