«Bite's Blūza Kluba» oficiālā atklāšana ar Billy Branch koncertu (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien un sestdien - 15. un 16. novembrī pulksten 21:00 ar pasaulslavenā blūzmeņa, mutes harmoniku spēlētāja Billija Brenča (Billy Brannch, ASV) koncertu tiks svinēta «Bite's Blūza Kluba» oficiālā atklāšana jaunajās telpās. Trīsreiz Grammy balvas nominācijai izvirzītais Billijs Brenčs koncertu Rīgā sniegs pirmo reizi. Kopā ar viņu uzstāsies «Latvian Blues Band», pasākumos spēlēs arī grupas «Fotress» un «Coolmans Report».

Baltijā pirmais un vienīgais blūza klubs darbojas jau trīspadsmit gadus. Šobrīd klubs Dzirnavu ielā 57 iekārtots trijos stāvos ar kopējo platību 540 kvadrātmetri, tajā ir aptuveni 200 sēdvietu. Līdz ar paplašināšanos «Bite's Blūza Klubā» būs ne tikai blūzs, bet arī roks un džezs, būs iespēja padejot un pabūt grupu mēģinājumos, kā arī iecerēts demonstrēt filmas par blūza tēmu. «Bites Blūza Klubam» tagad ir četri līdzīpašnieki – sākotnēji kluba saimnieki bija uzņēmēji Ainārs Gulbis, Juris Savickis un Dailes Zigis, līdz ar pāriešanu uz jaunajām telpām trijotnei pievienojies uzņēmējs Gints Guks.

Iepriekšējās telpās bija 80 sēdvietas, «bēres tika nospēlētas» gada garākajā dienā - 21.jūnijā. Ir demontēta un kā autentiska pārvesta uz jaunajām telpām kluba slavas siena ar daudzu blūza mūzikas stila slavenību autogrāfiem (diemžēl 15 no šo autogrāfu īpašniekiem vairs nav šajā saulē). Arī jaunajā vietā tāpat kā iepriekš klubs piedāvās Eiropas un ASV ēdienkarti. Klubs tiek veidots kā neliela izziņas vieta par blūza tapšanas vēsturi, attīstības gaitu, slavenākajiem blūzmeņiem. Būs arī dažādas relikvijas, plakāti ar pazīstamu blūzmeņu parakstiem, vitrīna ar piemiņas lietām un diskiem. Skatlogos tiks izvietoti autentiskie mūzikas instrumenti, kurus spēlējušas slavenības. Klubam ir arī neliela banketzāle, no kuras var redzēt visu lielajā zālē notiekošo. Uz vasaras sezonu tiks atklāta āra terase ar 10 galdiņiem un 40 sēdvietām.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu