Saeimā vēl neskata Kasparova lūgumu piešķirt pilsonību (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija trešdien pēc būtības vēl neizskatīja Krievijas šaha čempiona un opozicionāra Garija Kasparova lūgumu piešķirt viņam Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā, pēc sēdes žurnālistiem sacīja komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis (Nacionālā apvienība).

Komisija nolēma, ka atbildēs Kasparovam, ka šāds iesniegums ir jāadresē Saeimai un ir nepieciešams pievienot arī dzīves gājuma aprakstu.

Komisija vienlaikus ir informēta, ka Kasparova pārstāvji mēģina panākt, ka desmit deputāti iesniedz lūgumu Saeimai, kas ir vēl viens no veidiem panākt šī jautājuma tālāku virzību.

«Mums jau ir bijušas sarunas ar lūguma iesniedzējiem. Viņi jau mūsu atbildi zina. Pēc būtības lūgumu šodien nevarējām izskatīt, jo mums tam nebija nekāda pamata,» teica Latkovskis.

Kasparova vēstule tika skatīta slēgtā komisijas sēdē un tā tika vērtēta milzīgās intereses un ažiotāžas dēļ, ko Kasparova lūgums pēc Latvijas pilsonības radījis sabiedrībā.

Komisijā deputāti diskutējuši arī par to, ka šāda veida lūgums par pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Saeimā nav bijis ilgus gadus. «Mēs diskutējām par to, ka šis ir pirmais gadījums pēc daudziem, daudziem gadiem, tādēļ bija nepieciešams izrunāt, kāda procedūra būs tālāk,» sacīja komisijas priekšsēdētājs.

Patlaban iesniegums uzskatāms par privātpersonas iesniegumu, jo Kasparovs ir vērsies pie konkrētiem Saeimas frakciju pārstāvjiem.

Uz jautājumu, vai Latkovskis ir gatavs ar savu parakstu apliecināt atbalstu pilsonības piešķiršanai Kasparovam, komisijas vadītājs norādīja, ka viņu neviens nav aicinājis to darīt. «Un es neraušos parakstīties. No šādas situācijas komisijas vadītājam vajadzētu izvairīties,» viņš uzskata.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu