Izstādīs Valsts prezidentu portretus un Purvīša gleznas no Rīgas pils (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Valsts prezidenta kanceleja nāk klajā ar iniciatīvu Rīgas pils remonta laikā publiskai apskatei uz laiku izstādīt deviņas gleznas, kuras līdz pils remontam atradušās Valsts prezidenta darba kabinetā un Ģerboņu zālē. Gleznas būs apskatāmas pirmo reizi kopš prezidentūras atjaunošanas.

Ikvienam interesentam būs iespēja redzēt mākslas darbus, kuri līdz šim atradušies ierobežotas pieejamības telpās un vienlaikus arī saglabājušies pēc milzīgā Rīgas pils ugunsgrēka šā gada jūnijā. Gleznas ugunsgrēkā nav bojātas.

Foto: AFP /LETA

Laikā no 13.novembra galerijā «Daugava» tiks izstādītas Vilhelma Purvīša gleznas «Ziemas ainava» un «Pavasara ainava» (20.gadsimta 30.gadi, kartons, eļļa), kā arī visu bijušo Valsts prezidentu portreti: Jāņa Čakstes portrets (Roberts Muzis, 1995.gads, audekls, eļļa), Gustava Zemgala portrets (Roberts Muzis,1995.gads, audekls, eļļa), Alberta Kvieša portrets (Roberts Muzis, 1995.gads, audekls, eļļa), Kārļa Ulmaņa portrets (Roberts Muzis, 1995.gads, audekls, eļļa), Gunta Ulmaņa portrets (Miervaldis Polis, 1996.gads, audekls, eļļa), Vairas Vīķes-Freibergas portrets (Miervaldis Polis, 2003.gads, audekls, eļļa) un Valda Zatlera portrets (Ritums Ivanovs, 2012.gads, audekls, eļļa).

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu