Ārmstrongs gatavs liecināt ar pilnīgu atklātību

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bēdīgi slavenais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs jebkurā dopinga skandāla izmeklēšanā gatavs liecināt ar 100% atklātību, taču vēlas godīgu attieksmi arī pret sevi.

Septiņkārtējais prestižā «Tour de France» uzvarētājs Ārmstrongs šā gada sākumā atzinās daudzus gadus ilgā dopinga lietošanā. Ārmstrongam tika piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras «Tour de France» velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam.

Ārmstrongs jau iepriekš ir izteicies, ka, viņaprāt, cilvēki pret viņu izturējušies negodīgi. «Ja visi saņems nāves sodu, arī man tāds pienāktos. Ja visi tiks notiesāti uz sešiem mēnešiem cietumā, arī man vajadzētu doties cietumā,» izteicies 42 gadus vecais sportists.

Tāpat Ārmstrongs piekrīt, ka riteņbraukšanai šāds skandāls par labu nenāk, taču attaisnojas, ka šis sporta veids, līdzīgi kā citi, tiek pārvaldīti ļoti slikti.

«Vai domāju, ka viss šis process ir bijis labs riteņbraukšanai? Nē, nedomāju, ka sporta veids ir ticis veiksmīgi pārvaldīts pēdējos 15 gados. Nedomāju, ka vispār kāds sporta veids šajā laika posmā ir ticis veiksmīgi aprūpēts,» paziņojis bijušais riteņbraucējs.

Ārmstrongs arī atzina, ka dzīve ir palikusi daudz grūtāka, pēc tam, kad viņš publiski apgalvoja, ka ir lietojis dopingu. «Esmu pieredzējis personīgus zaudējumus, kā arī smagas veselības problēmas, kamēr citi guvuši labumu.»

Bez septiņiem tituliem «Tour de France» Ārmstrongs 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu grupas braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu