Neretniekam vairākas godalgas PK posmā Polijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: A.Popova

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks nedēļas nogalē, startējot Pasaules kausa izcīņas posmā CSI3*-W Leszno, Polijā, izcīnīja vairākas godalgotas vietas lielā apļa maršrutos. Pasaules kausa ieskaites maršrutā Neretniekam astotā vieta, bet vairākas augstāka kaluma godalgas pasaules reitinga «Longiness ranking» ieskaites maršrutos.

Pirmo godalgu Neretnieks izcīnīja pirmajā sacensību dienā, startējot ar septiņgadīgo Con Pleasure lielā apļa maršrutā «Diamond Tour» ar šķēršļu augstumu 145 cm (Tabula A), Latvijas duetam trešā vieta (0/60,74 sek). Uzvaru šajā maršrutā svinēja Polijas vadošais konkūrists Jaroslavs Ščičinskis ar Baltazar du Ruet (0/59.43 sek).

Otrajā sacensību dienā Latvijas sportists izcīnīja sesto godalgoto vietu «Diamond Tour» maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm (Tabula A), kurā startēja ar Continue (0/64.12 sek). Šis bija arī pasaules reitinga «Longiness Ranking» ieskaites maršruts. Arī šajā maršrutā uzvarēja polis Jaroslavs Ščičinskis ar zirgu Crazy Quick (0/61.07 sek). Pārējās godalgotā sešinieka vietas ieņēma Rietumeiropas zonas sportisti.

Sestdien, 9.novembrī, Leszno arēnā risinājās Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgas Pasaules kausa izcīņas maršruts. Maršrutā starēja 40 dalībnieku pāri, kas iepriekšējās divās sacensību dienās bija izcīnījuši kvalifikāciju.

Kristaps Neretnieks maršrutā startēja ar astoņgadīgo ērzeli Caramsin, Latvijas duets 160 cm augsto maršrutu kā otrie veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Saīsinātajā pārlekšanas maršrutā Neretnieks startēja otrais, distanci veica neriskējot, tomēr ieguva četrus soda punktus, zirgam lēcienā atsperot vienu no šķēršļiem.

«Konkrētajā pārlekšanā ar šo zirgu nebija nekādu izredžu ieņemt augstu vietu, pārlekšanas maršruts, tāpat kā pamatmaršruts bija bez lieliem izaicinājumiem,» saka Neretnieks.

Uzvaru maršrutā izcīnīja Norvēģijas sportiste Izelina Gjendemsjo ar zirgu Sauron – M.L., pārlekšanas maršrutu veicot bez soda punktiem 31.58 sekundēs. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica astoņi dueti, pārlekšanā nekļūdīgi bija pieci, Latvijas duets ierindojās astotajā vietā (0/4/35.18 sek).

Pēdējā sacensību dienā svētdien Neretnieks izcīnīja vēl vienu godalgu ar Con Pleasure, startējot vidējā apļa «Gold Tour» finālā (145 cm, Tabula C).

Latvijas duets 145 cm augsto ātruma maršrutu veica bez soda punktiem un sešdesmit dalībnieku konkurencē izcīnīja trešo vietu. Arī vidējā apļa fināls bija pasaules reitinga «Longiness ranking» ieskaites maršruts.

Sacensību «Grand Prix» maršrutā ar 150 cm augstiem šķēršļiem, Neretnieks startēja ar Continue, abiem nedaudz pietrūka sportiskās veiksmes, lai pamatdistanci veiktu bez soda punktiem un kvalificētos pārlekšanai, – četri soda punkti un vienpadsmitā vieta (0/72.07 sek). Uzvaru maršrutā izcīnīja Īrijas pārstāvis Alens Bertrams ar Molly Malone (0/0/27.80 sek).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu