Rīgā skotu rokmūzikas trio «Biffy Clyro» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 11.novembrī, «Palladium» koncertzālē uzstāsies skotu rokmūzikas trio «Biffy Clyro», informē koncerta rīkotāju pārstāve Maija Tomkalne. Rīgā grupa ieradīsies no Tallinas, līdzi vedot savu gaismas un skaņu aprīkojumu, kā arī personālu kopumā aptuveni 30 cilvēku skaitā, tādējādi tiek panākts, ka grupas sniegums ir vienlīdz kvalitatīvs visās koncerttūres vietās. «Palladium» koncertzālei neierasti būs tas, ka tās stacionārā gaismas un skaņu aparatūra tiks pilnībā nomainīta ar pašas grupas līdzi vesto.

Par «Biffy Clyro» iesildošo grupu mūziķu menedžments izvēlējās «Dry The River». Šī apvienība 2010. gadā uzstājās «Positivus» festivālā. 2009.gadā kādā Austrumlondonas mājā radusies grupa savā daiļradē apvieno gospeļus, indīmūziku un folkroku. Paši mūziķi par saviem iedvesmas avotiem min Leonarda Koena, Nīla Janga, Brūsa Springstīna u.c. daiļradi, savukārt autoritatīvais britu laikraksts «The Guardian» viņus salīdzina ar «Mumford & Sons.»

Sākot savus mēģinājumus kādā Londonas pievārtes mājā, šo gadu laikā «Dry The River» guvusi vērā ņemamus panākumus. Grupa uzstājusies gan lielākajos pašmāju festivālos: Glastonberijā, Rīdingā un Līdsā, «iTunes», «Latitude», kā arī ārvalstīs: Roskildē, «Open’er», «Lollapalooza» u.c.

2012.gadā grupa izdeva debijas albumu «Shallow Bed». Šajā pavasarī tika pabeigti ierakstu darbi studijā Islandē, un gada beigās paredzama otrā albuma iznākšana.

Saskaņā ar plānoto pirmdienas vakarā durvis skatītājiem «Palladium» zālē tiks vērtas plkst.19. No plkst.19.45 līdz 20.30 uzstāsies «Dry The River» un pēc pusstundas gara tehniskā pārtraukuma, plkst.21.00, uz skatuves kāps «BiffyClyro», lai sniegtu uzstāšanos vismaz pusotras stundas garumā.

Pēdējās biļetes uz koncertu vēl pieejamas pārdošanā «Biļešu servisa» kasēs un «www.bilesuserviss.lv».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu