Populāru vecāku atvases degustē bērnu ēdienkarti (13)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris

Restorānā «Tex-Mex» notika jaunās bērnu ēdienkartes degustācijas pasākums, kā ietvaros meksikāņu ēdienus vērtēt bija ieradušās vairāk nekā 10 ģimenes ar bērniem, tostarp arī sabiedrībā populāru ļaužu atvases.

Sirsnīgajā ģimeņu pasākumā, kas norisinājās brīvdienu rītā, varēja sastapt daudzbērnu tēvu, pazīstamo režisoru un horeogrāfu Edmundu Veizānu ar dēlu Patriku un māsasmeitu Amandu, aktieri, mūziķi, šovmeni un Latvijas valsts galveno Ziemassvētku vecīti Aināru Ašaku ar meitu Patrīciju, sabiedrības veselības speciālisti un projekta «Glābējsilīte» jeb «Baby Box» Latvijā ieviesēju Lauru Zvirbuli ar bērniem Līnu un Jēkabu, portāla Maminuklubs.lv galveno redaktori Kristīni Damškalni pavadīja viņas bērni Daniels un Daniela. Par pasākuma norisi un lielisko atmosfēru rūpējās restorāna «Tex-Mex» pasākumu organizatore un vadītāja Agnese Puriņa duetā ar atraktīvo žurnālistu un TV kulinārijas zvaigzni Egīlu Zariņu. Viņu uz pasākumu pavadīja mīļotā sieviete Dita Eņģele ar dēlu.

Sākoties degustācijai, Egīls Zariņš ar Agnesi Puriņu informēja, ka mazajiem ekspertiem ir ļoti grūts uzdevums priekšā: «Jums ir jānogaršo un jānovērtē šie ēdieni, kā arī jāizdomā to nosaukumi, jo tieši jūsu viedoklis ir noteicošais!» Teiktajam piebalsoja arī «Tex-Mex» restorānu tīkla galvenais šefpavārs Kristaps Viesturs: «Tieši mazo gardēžu viedoklis ir svarīgākais, jo galu galā šie ēdieni ir tieši priekš jums.»

Ļoti siltā un nepiespiestā gaisotnē «Tex-Mex» ēdienu virtuozs Kristaps Viesturs sanākušajiem viesiem prezentēja sešus ēdienus. Ēdienu klāsts bija ļoti plašs – sākot ar tradicionālo frikadeļu zupu un beidzot ar eksotisko burrito, kas paredzēts tieši bērniem.

Bērnu žūrijai kopā ar vecākiem bija jānovērtē ēdiena vizuālais noformējums, tā smarža un garša. Lai uzdevumu padarītu vēl sarežģītāku, bērniem vajadzēja izdomāt ēdienu nosaukumus. Interesanti, ka tieši šis uzdevums jauniešiem nesagādāja nekādas problēmas – ēdieni tika nokristīti, vēl pirms tie bija nogaršoti: Vinnijs Pūks, Šreks, Kuģis – šādus ļoti radošus un interesantus vārdus ēdieniem piešķīra jaunie eksperti.

Degustācijas starplaikos Agnese Puriņa kopā ar šovmeni Aināru Ašaku vadīja dažādas rotaļas, kas jaunajiem degustatoriem sagādāja patiesi lielu prieku.

Bērni ar augstāko atzīmi novērtēja divus ēdienus – burgeru, kura maizīte tiek cepta uz vietas restorānā un ir gatavota īpaši veselīgi un piemērota bērniem, kā arī burrito, kas mazajiem ekspertiem bija jaunums, jo neviens no viņiem burrito nekad mūžā vēl nebija baudījis. Otrajā vietā tika ierindota cūkgaļas karbonāde, kas tika pasniegta kopā ar kartupeļu kroketītēm, bet trešajā vietā mazie eksperti ievēlēja dārzeņu-siera krēmzupu. Interesanti, ka katra ēdiena dekorējums ir veidots īpaši atraktīvi, kas baudījumu padara vēl dzīvespriecīgāku.

Pasākuma nagla sekoja brīdī, kad tika nodzēstas gaismas un restorāna šefpavārs Kristaps Viesturs no virtuves iznesa saldējumu, kuru greznoja spožas brīnumsvecītes, kas izgaismoja mazo gastronomu sajūsmas pilnās sejas. Pēc saldējuma notiesāšanas katram no žūrijas locekļiem pienācās diploms, kā arī dažādas pārsteiguma balvas.

Žūrijas izvēlētie ēdieni būs jaunajā restorāna «Tex-Mex» bērnu ēdienkartē, kas jau drīzumā būs pieejama arī plašākai auditorijai. Zīmīgi, ka svētdienās šā tīkla restorānos, ēdot visai ģimenei, bērni no bērnu ēdienkartes var mieloties bez maksas. Bērnu ēdienkarte palīdz vākt ziedojumus arī «Laimīgās zvaigznes» labdarības projektam, jo no katra nopirktā ēdiena 10 santīmi tiks novirzīti šim projektam, kas šobrīd vāc ziedojumus traģiskajā negadījumā cietušā un paralīzi guvušā latviešu BMX braucēja Gustava Pētersīļa rehabilitācijai.





Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu