Latvijā ar trīs koncertiem uzstāsies «Ernie Watts Quartet» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.erniewatts.com

Pirmdien, 11.novembrī, plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā, otrdien, 12.novembrī, plkst. 19 Jelgavā, Jelgavas Kultūras namā un trešdien, 13. novembrī, Rēzeknē, Rēzeknes Vēstniecībā «Gors» ar savu kvartetu uzstāsies divu «Grammy» balvu laureāts, džeza saksofonists Ērnijs Votss (Ernie Watts), informē «Hermaņa Brauna fondā».

Sastāvs:

Ērnijs Votss (Ernie Watts – saksofons),

Rudijs Engels (Rudi Engel – bass),

Heinrihs Keberlings (Heinrich Koebberling – sitaminstrumenti),

Kristofs Zengers (Christof Saenger – klavieres).

Ērnijs Votss ir dzimis Norfolkā (ASV) un savu karjeru sācis ļoti agri. Vēl nesasniedzis divdesmit gadu vecumu, viņš sāka spēlēt Badija Riča orķestrī. Nu viņam ir 66.

Savas karjeras laikā viņš ir ieskaņojis astoņpadsmit albumus, divkārt kļuvis par «Grammy» balvas laureātu, piedalījies arī sesiju ierakstos (kopumā viņam ir 500 ieskaņojumu!),

sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem māksliniekiem kā Frenks Zapa, Džo Kokers, Džeimss Brauns, Vitnija Hjūstone, Pols Makkartnijs un grupa «The Rolling Stones».

1981. gadā pēc Mika Džegera uzaicinājuma Ērnijs Votss pievienojās «stounu» koncertturnejai ASV, kā arī piedalījās «The Rolling Stones» leģendārās koncertfilmas «Let's Spend the Night Together» filmēšanā.

Vieglajai mūzikai Ērnijs Votss piešķir dziļu saturīgumu, savukārt nopietnajai mūzikai – saprotamību. Viņš spēlē firmas «Keilwerth» melnos saksofonus, kuru taustiņi ir rotāti ar melnām pērlēm. Arī Votsa skaņas ir kā pērles – neviena nots nav tukša, neviena frāze nav nepārdomāta. Viņš perfekti pārvalda savu instrumentu. Pateicoties savai izsmalcinātajai gaumei un nevainojamajai tehnikai, Votss ir viens no nedaudzajiem atskaņotājmāksliniekiem, kuri neredz pretrunas starp dažādiem džeza stiliem un savā daiļradē sekmīgi izmanto vislabāko.

1990. gados viņš izveidoja domubiedru ansambli, kurā visi mūziķi ir no Vācijas: pianists Kristofs Zengers, basists Rudijs Engels un bundzinieks Heinrihs Keberlings. Votss uzsver, ka viņi nav vis četras balsis, kas skan kopā, bet grupas vienīgā balss.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu