Fotoreportāža: atklāts pasaules mūzikas festivāls «Porta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

8. novembra vakarā koncertzālē «Palladium» pulcējās tautas mūzikas cienītāji, lai izbaudītu veselus trīs pasaules mūzikas festivāla «Porta» koncertus. Kā novēroja TVNET, uz skatuves kāpa mūsu pašu postfolkloras grandi grupa «Iļģi», Izraēlas ansamblis «The Sghuk» un krievu kolektīvs «Dobranotch».

Festivāla atklāšanas koncertu ievadīja visu tajā iesaistīto mūziķu kopīgi veidots priekšnesums – latviešu tautasdziesma «Kas tur nāca pār jūriņu». Dziesmas aranžēšanā roku pielikuši visi festivāla dalībnieki, un «Iļģu» virsvadībā to pirmo un vienīgo reizi izpildīja 8. novembra vakarā.

Šodien, festivāla pēdējā dienā «Palladium» koncertzālē varēs noskatīties dokumentālo filmu «Ceļš uz mājām», baudīt koncertu, kurā piedalīsies muzikāls, inovatīvs un pilnīgi unikāls projekts «Baltās skaņas. Latvija - Azerbaidžāna», ansamblis «Forshpil» piedāvās savu desmit gadu jubilejas programmu, kā arī uzstāsies vācu izcelsmes multinstrumentālists un komponists Prems Džošua un viņa starptautiskā mūziķu apvienība. Festivāla izskaņā Kaņepes Kultūras centrā ar pasaules mūzikas programmu uzstāsies dīdžejs «Šahs».

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla piedāvātajiem pasākumiem var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu