«Rīgas» hokejisti izbraukumā atzīst «Almaz» pārākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Rīga komandas facebook.com profils

Sezonu ļoti sekmīgi sākušais Latvijas klubs «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izbraukumā ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) zaudēja Krievijas klubam Čerepovecas «Almaz».

Abu komandu pirmajā mačā ceturtdien «Rīga» tika pie minimālas uzvaras ar rezultātu 1:0, bet tagad komanda cietusi trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

Pirmos vārtus viesu labā otrās trešdaļas vidū guva Artūrs Ševčenko, kuram rezultatīvi piespēlēja šosezon Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rūdījumu guvušie Artūrs Kuzmenkovs un Andris Siksnis. Uz to brīdi rezultāts kļuva neizšķirts 1:1.

Trešās trešdaļas beigu daļā «Rīgas» komandai pavērās iespēja piecas minūtes spēlēt vairākumā, tomēr viesiem atgūt kaut vai vienus vārtus neizdevās. Tā vietā vēlāk pēc vēl viena vairākuma iegūšanas rīdzinieki laukumā devās ar sešiem spēlētājiem, taču šo situāciju labāk izmantoja «Almaz» hokejisti, ar metienu tukšos vārtos panākot 4:1 savā labā.

Līdz spēles beigām «Rīgas» komanda gan prata vienus vārtus atgūt, kad trīs sekundes pirms beigu sirēnas precīzs bija Kārlis Ozoliņš, kuram rezultatīvi piespēlēja Krišs Lipsbergs un Rodrigo Ābols.

Šajos mačos uz «Rīgas» komandtiltiņa nebija komandas galvenā trenera Leonīda Tambijeva, kurš kopā ar Latvijas U-20 izlasi piedalās Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā Rīgā. Viņa vietā ar vienību darbojās Ronalds Ozoliņš.

MHL maču dēļ vairāki «Rīgas» hokejisti nevarēja papildināt Latvijas U-20 izlases rindas Žoltoka turnīrā.

Šīs sezonas 22 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši piecus zaudējumus pamatlaikā, bet oktobra astoņos mačos tika pie septiņiem panākumiem.

Iepriekš, pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā, rīdzinieki izbraukumā divreiz ar 1:2 zaudēja līgas līdervienībai Jaroslavļas «Loko». Vienība vien otro reizi šosezon cieta divas neveiksmes pēc kārtas.

«Rīgas» komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas «Patriot». Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik «Rīga» ar 47 punktiem 22 spēlēs ieņem piekto vietu.

Savukārt «Almaz» vienība ar 36 punktiem 26 mačos ir konferences desmitajā vietā.

Pēc «Patriot» komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā «Rīgas» komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu