Ekvadora: Lielbritānija pārkāpj Asanža cilvēktiesības (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija pārkāpj tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātāja Džūljena Asanža cilvēktiesības, jo tā liedz viņam aizbraukt no Londonas, šādu pārliecību piektdien pauda Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea. Korrea arī norādīja, ka Asanža nākotne atrodas «Lielbritānijas rokās».

«Ja viņi vēlas viņu tur turēt 30 gadus, viņš tur paliks 30 gadus, taču tas pārkāptu viņa cilvēktiesības,» piebilda Korrea.

Vienlaikus Ekvadoras prezidents uzsvēra, ka Asanžam 2012.gada augustā izteiktais patvēruma piedāvājums joprojām ir spēkā, taču piebilda, ka Asanžam ir tiesības «pieprasīt patvērumu citā valstī pēc savas izvēles.»

Asanžs kopš 2012.gada 17.jūlija dzīvo Ekvadoras vēstniecībā Londonā, šādi izvairoties no izdošanas Zviedrijai, kur likumsargi grib viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos divām zviedrietēm. Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

2012.gada 16.augustā Ekvadora piešķīra Asanžam diplomātisko patvērumu, tomēr Lielbritānijas varasiestādes atsakās garantēt viņam tiesības netraucēti izceļot no valsts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu