Pļuščenko: Pirms starta Rīgā biju uztraucies (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Leģendārais krievu daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko pirms ceturtdien paredzētā starta Rīgā notiekošajās «Volvo Open» sacensībās bija nedaudz satraucies, atklājis pats sportists.

Pļuščenko «Volvo Open» sācis ar pārliecinošu uzvaru īsajā programmā, bet piektdien sportisti sacentīsies izvēles programmā.

Pļuščenko šīs ir pirmās sacensības desmit mēnešu laikā, turklāt šā gada sākumā viņam tika veikta sarežģīta muguras operācija.

«Pirms sacensībām biju nedaudz uztraucies, jo tās bija manas pirmās sacensības desmit mēnešu laikā. Tas vienmēr ir grūti, it sevišķi pēc tik nopietnas operācijas,» izteicies Pļuščenko. «Šobrīd vēl nespēju perfekti izpildīt pāris elementus no savas programmas, kas man padevās pirms gada.»

Krievu daiļslidotājs pavēstījis, ka nu viņš jūtas labi un ar veselību arī viss ir kārtībā.

«Vairs nejūtu sāpes, kas bija pirms operācijas. Lai gan turnīrs Rīgā ir zemākas raudzes, man ir ļoti svarīgi no tā nokļūt pašā lielākajā - savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs,» sacījis Pļušcenko.

Pļuščenko sacensībās Rīgā piedalās, lai iegūtu dalībai Soču olimpisko spēļu izvēles programmā nepieciešamos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) punktus. Īsajā programmā krievu sportists minimumu jau izpildīja šā gada Eiropas čempionātā, taču izvēles programmā viņš to vēl nav izdarījis, jo savainojuma dēļ šajā programmā Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalījās.

«Volvo Open» sacensībās dažādās vecuma grupās startē kopumā ap 500 sportistu. Rīkotāji prognozē, ka no «Volvo Open» sacensību dalībniekiem Soču Olimpiādē startēs vairāk nekā desmit daiļslidotāji.

Sacensības Rīgā notiks līdz svētdienai. Tās uz ārzemēm pārraidīs četri līdz pieci televīzijas kanāli.

Pēc Turīnas Olimpiādes 2006.gadā Pļuščenko nolēma beigt profesionālo karjeru, bet vēlāk atgriezās, lai gatavotos startam 2010.gada Vankūveras spēlēs. Tagad Pļuščenko plāno beigt startēt pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Krievu sportists 2006. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 2002. un 2010. gadā viņš izcīnīja sudrabu. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis septiņas reizes, par pasaules - trīs reizes.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu