Piektdien ar koncertu «Palladium» atklās festivālu «Porta» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaules mūzikas festivāla «Porta» 8.novembra koncertā «Palladium» uzstāsies pašmāju postfolkloras grandi grupa «Iļģi», Izraēlas ansamblis «The Sghuk» un krievu kolektīvs «Dobranotch», informē festivāla rīkotāji.

Pirmoreiz kopš uzstāšanās 2000. gada pašā pirmajā festivālā uz «Portas» skatuves atkal kāps mūsu postfolkloras pionieri un joprojām starptautiski atzītākā pasaules mūzikas grupa Latvijā – «Iļģi». Šogad festivālā būs iespējams dzirdēt pavisam jaunus skaņdarbus, kā arī «Iļģu» agrāko gadu ierakstus.

Savukārt «The Shuk» no Izraēlas ir starptautiski atzīta grupa, kuras mērķis ir iepazīstināt pasauli ar savas zemes kultūru un darīt to ar ļoti daudzveidīga repertuāra palīdzību. Grupas mūzikas pamatus veido tradicionālā, mūsdienu, senebreju, Tālo Austrumu un pasaules mūzika. Jau piecus gadus «The Shuk» aktīvi uzstājas dažādos festivālos un koncertos vairāk nekā 30 valstīs, un tagad ir laiks tos iepazīt arī mums.

Nakts nenozīmē tikai cilvēku atrašanos miera stāvoklī, un it īpaši to nevar attiecināt uz Sanktpēterburgas māksliniekiem «Dobranotch». Tā ir jautra, dauzonīga un ļoti profesionāla pasaules mūzikas grupa no Krievijas, kas savu repertuāru balsta uz Balkānu ritma savienību ar klezmermūzikas šarmu, smeldzi un noslēpumainību. Grupas mūziku var dzirdēt arī vairāku filmu skaņu celiņos.

Festivāla atklāšanas koncertu ievadīs visu tajā iesaistīto mūziķu kopīgi veidots priekšnesums – latviešu tautasdziesma «Kas tur nāca pār jūriņu». Dziesmas aranžēšanā roku pielikuši visi festivāla dalībnieki, un «Iļģu» virsvadībā to pirmo un vienīgo reizi izpildīs 8. novembra vakarā.

www.festivalporta.lv

Biļetes: www.bilesuserviss.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu