Kinoteātros – de Niro, Daglass un Frīmens komēdijā «Last Vegas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 8.novembrī, Latvijas kinoteātros iznāk filma «Pēdējā vecpuišu ballīte Vegasā» («Last Vegas») - komēdija par četriem bērnības draugiem, nu jau senioriem, kas dodas uz «grēku pilsētu» Lasvegasu, lai nosvinētu vecpuišu ballīti.

Starp saviem draugiem Billijs vienmēr bijis rūdīts vecpuisis. Kad beidzot viņš uzdrošinājies bildināt par sevi gados daudz jaunāku draudzeni, viņa draugi Pedijs, Arčijs un Sems nolemj nosvinēt šo nozīmīgo notikumu kā pienākas. Viņi visi ceļo uz Lasvegasu, nenojaušot, ka kopš viņu pēdējās vizītes pilsēta ir mainījusies līdz nepazīšanai, tāpēc vecpuišu ballīte var beigties visnegaidītākajā veidā.

Režisora Džona Tartltauba («Nacionālie dārgumi») komēdijā galvenās lomas atveido lielā ekrāna leģendas Roberts de Niro, Maikls Daglass, Morgans Frīmens un Kevins Klains. Kopā šie četri aktieri ir saņēmuši sešas ASV Kinoakadēmijas «Oscar» godalgas, kā arī vairākus desmitus citu balvu un nomināciju. Lai arī galveno lomu atveidotāju karjeras ir krustojušās vairākkārt, šī ir pirmā reize, kad visas četras kinozvaigznes filmējas vienā projektā.

Fragments no intervijas ar Billija lomas atveidotāju Maiklu Duglasu.

Kāpēc piekritāt filmēties šajā lentē?

Duglass: «Es biju pirmais no četrotnes, kuru filmas veidotāji uzrunāja. Mani piesaistīja scenārijs, jo zinu, kādas filmas ir uzņēmis režisors, zināju producentu veikumu. Un lūk, tad mēs pieaicinājām Bobiju [de Niro], tad Morganu Frīmenu... Man šķiet, ka Morgans Frīmens pat nav lasījis scenāriju, jo mēs ar de Niro jau bijām piekrituši dalībai! Tā nu šis projekts uzņēma apgriezienus – izcili aktieri, lielisks režisors... Es pat nepaguvu saspringt vai uztraukties, jo ar šādu aktieru komandu mēs varējām «darba smagumu un spiedienu» novirzīt viens otram.»

Ir dzirdēti nostāsti, ka spēcīgi aktieri, kam katram piemīt savs rokraksts un stils, bieži vien kopā nevar sastrādāties... Vai filmēšanas laukumā bija jūtama spriedze, vai jūs strīdējāties?

Duglass: «Viens no trumpjiem ir tas, ka neviens no mums nav komiķis. Tas ir, lai arī esam piedalījušies dažā labā komēdijā (piemēram, R. de Niro «Fakeru» filmās), neviens no mums nav komiķis tradicionālā izpratnē. Mēs gluži vienkārši spēlējām savus varoņus, pavisam atšķirīgus, un starp mums ļoti ātri izveidojās saikne. Bija viegli sastrādāties.»

Presē izskan salīdzinājumi ar citu komēdiju, kuras darbība risinās Lasvegasā, jo četri draugi turp dodas svinēt vecpuišu ballīti. Runa, protams, ir par filmu «Paģiras». Kā tas ietekmēja jūsu filmu - vai tā ir tikpat traka?

Duglass: «Kā minēja filmas režisors – tas, ka mūsu komēdiju salīdzina ar «Paģirām», ir apsveicami. «Paģiras» ir lieliska filma. Taču mūsu filma ir par četru draugu attiecībām mazliet savādākā izpratnē. Lai arī viņi cīnās viens pret otru, viņi kopā ir pavadījuši krietni vairāk laika nekā puiši no «Paģiru» triloģijas... Tomēr skatītāji noteikti noprot, kā izvēršas notikumi, kad draugu bariņš dodas uz Lasvegasu izklaidēties!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu