«Arcade Fire» arī ASV uzveic Keitiju Periju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Monreālas orķestris «Arcade Fire» ar savu jauno, elektroniskās mūzikas producenta «LCD Soundsystem» līdera Džeimsa Mērfija (James Murphy) līdzproducēto albumu «Reflektor» (skat. recenziju) pēc panākumiem Apvienotās Karalistes albumu topā iekarojis arī ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» 1.vietu, ziņo ārvalstu prese.

Nedēļas griezumā «Arcade Fire» jaunā studijas plate pārdota 140 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Tas ir grupas otrais numur 1 panākums ASV, kas seko «Grammy» balvu ieguvušajam 2010. gada ierakstam «The Suburbs». Tiesa, «The Suburbs» pirmās nedēļas starts pirms trīs gadiem bija mazliet labāks - 156 000.

«Reflektor» ir pirmais grupas albums lielās izdevniecības (Universal Music Group) paspārnē.

Līdz ar to pagājušās nedēļas līdere - amerikāņu aktrise un dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry) šonedēļ ar ceturto studijas albumu «Prism» noslīdējusi uz 2. vietu (92 000).

Kopumā top10 šonedēļ ir seši jauni albumi - divas Ziemassvētku plates, divas kantri plates un «Linkin Park» remiksu albums «Recharged» (10. vietā).

Tātad 3. vietā televīzijas šova «American Idol» pirmās sezonas uzvarētājas Kelijas Klārksones (Kelly Clarkson) svētku albums «Wrapped in Red» (70 000).

Realitātes šova «Duck Dynasty» dalībnieki apvienojušies grupā «The Robertsons» un izdevuši svētku plati «Duck the Halls: A Robertson Family Christmas» - 4. vieta un 69 000.

Dreiks ir piektais, bet kantri dziedonis Tomass Rets (Thomas Rhett) ar «It Goes Like This» startē 6. vietā. Cits kantri mūziķis Tobijs Kīts (Toby Keith) ar «Drinks After Work» vietu zemāk.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 14%.

Interesanti, ka iepriekšējā nedēļā albumu pārdošanas apjoms ASV sasniedza zemāko jebkad fiksēto līmeni - kopumā tika nopirkti tikai 4,5 miljoni albumu gan CD, gan arī digitālā formātā. Tagad tas nedaudz audzis, sasniedzot 4,7 miljonus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu