Kasparovs vēstuli Saeimā adresējis visiem, izņemot SC (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Britu laikraksts «The Guardian» šaha čempiona Garija Kasparova vēlmi pēc Latvijas pilsonības saista ar viņa nodomu turpināt politisko darbību Krievijā.

«Guardian» raksta, ka pilsonība lūgta, lai palīdzētu Kasparovam turpināt politiskās aktivitātes Krievijā.

Aģentūra «Reuters» norāda, ka redzējusi Kasparova Latvijas Saeimai adresēto vēstuli ar pilsonības lūgumu, un tajā teikts, ka Latvijas pilsonība dotu viņam drošību strādāt «Krievijā un citās pasaules valstīs, kurās netiek ievērotas pilsoņu tiesības un demokrātiskās normas».

«Katram latvietim ir iespēja brīdi izpaust savu viedokli, piedalīties politiskajos procesos un nebaidīties no nelikumīgas vajāšanas,» Kasparovs rakstījis vēstulē.

«The Guardian» vēsta, ka Kasparova lūgums pēc pilsonības bijis adresēts visām Saeimas partijām un neatkarīgajiem deputātiem, izņemot «Saskaņas centru», ko apstiprinājis deputāts Andrejs Klementjevs. Laikraksts atgādina, ka «Saskaņas centrs» 2009. gadā parakstījis sadarbības vienošanos ar Krievijas prezidenta dibināto partiju «Vienotā Krievija».

Ilggadējais Kremļa oponents un Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķis Kasparovs pēdējos gados daudz laika pavadījis ārzemēs. Prasībā viņš arī norādījis, ka viņa dēla Vadima māte ir Latvijas pilsone un viņš 14 gadu vecumā izcīnījis būtisku uzvaru šaha čempionātā, kas notika Latvijā.

Kā jau ziņots, Garijs Kasparovs līdztekus Latvijas vēlētos saglabāt arī Krievijas pilsonību.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu