Caune atsakās diskutēt par atvēlētajiem 400 000 kultūras nama iegādei (45)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zz.lv

Lai Lielvircavas kultūras nama iegādei tērētu 400 tūkstošus latu pašvaldības naudas, būtu nepieciešams neatkarīga eksperta atzinums. Šādu viedokli otrdienas vakarā sapulcē kultūras namā pauda Jelgavas novada domes deputāts Kārlis Rimša (Reformu partija), Platones pagasta iedzīvotājs tulkotājs Kārlis Freibergs, Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Vineta Reitere.

Jau vēstīts, ka Jelgavas novada dome bez neatkarīga vērtētāja atzinuma nolēmusi no tai pietuvināta uzņēmēja par 400 000 latu pirkt Lielvircavas kultūras namu, par ko pārbaudi sācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Lielākā daļa sapulcē klātesošo, tostarp novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS), minēja, ka cena ir pieņemama un nav vērts vairs diskutēt.

Kora «Sidrabe» dalībnieks Valdis Dūms, kurš runāja pēdējais, aicināja ar darījumu pasteigties, jo ēkas īpašnieks SIA «Lielvircava Agro» valdes loceklis Uldis Antīpins (kurš uz šo sapulci nebija ieradies) var to pārdot citam pircējam, kas tur ierīkos zivju cehu.

Līdzīgu domu pēc sapulces portālam zz.lv minēja arī Platones pagasta pārvaldnieks Vladislavs Pogožeļskis. Viņam U.Antīpins esot teicis, ka par kultūras nama pirkšanu esot interesējušies citi pircēji. Deputāts K.Rimša šādas runas vērtēja kā baumu palaišanu ar mērķi uzsist lielāku cenu.

Visi klātesošie gan bija vienisprātis, ka kultūras nams tautas mākslas jomā aktīvajiem platoniekiem ir vajadzīgs, jo pašlaik, kad pašvaldība īrē no «Lielvircavas Agro» piederošās ēkas zāli un kultūras nama direktores kabinetu, trūkst vietas, kur ierīkot ģērbtuves. «Agrāk mēs varējām ieiet pārģērbties bijušajās kantora telpās, taču nu jau ilgāku laiku durvis uz šo ēkas daļu ir ciet,» minēja kāda no pagasta pašdarbniecēm.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu