Premjers nevērtēs Kasparova uzņemšanu Latvijas pilsonībā (41)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») nevērtēs bijušā pasaules šaha čempiona, tagadējā Krievijas opozīcijas aktīvista Garija Kasparova lūgumu uzņemt viņu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

«Jāatzīst, ka pilsonības piešķiršana par īpašiem nopelniem Latvijas labā ir tikai un vienīgi Saeimas kompetence. Deputātiem par to ir jālemj, valdībai vēstule nav adresēta, un tā nav valdības kompetence,» sacīja premjers.

Jau ziņots, ka Kasparovs vērsies pie «Vienotības», Nacionālās apvienības, Reformu partijas un Zaļo un zemnieku savienības frakciju pārstāvjiem, kā arī neatkarīgajiem deputātiem, kuri pagaidām to komentē atturīgi. «Saskaņas centra» adresātu vidū nav, liecina vēstule, kas nonākusi arī aģentūras rīcībā.

Pilsonības likums paredz iespēju ar Saeimas balsojumu piešķirt pilsonību personai par īpašiem īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Uz to atsaucas Kasparovs, lūdzot piešķirt pilsonību par īpašiem nopelniem Latvijas labā, saglabājot arī esošo Krievijas pilsonību.

Kasparovs vēstulē pauž, ka viņa dzīve no jaunības dienām ir saistīta ar Latviju, kur viņš 70.gados guvis nozīmīgas uzvaras šahā. Viņa dēla Vadima māte ir Latvijas pilsone, un dēlam ir uzturēšanās atļauja Latvijā, viņš regulāri apmeklējot Rīgu.

Kasparovs pauž, ka cieņpilna attieksme pret cilvēkiem un cilvēka tiesībām pieder pie Latvijas demokrātijas pastāvīgajām vērtībām. Katrs Latvijas cilvēks ir tiesīgs brīvi izteikt savu viedokli, piedalīties politikas procesā, nebaidoties tikt pretlikumīgi vajāts. Viņš kā Latvijas pilsonis varētu arī dot lielu ieguldījumu valstij skolēnu un studentu izglītības programmu jomā, kuras organizē fonds «Kasparov chess foundation».

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu