Treniņā piedalās arī Galviņš, LHF neapmierināta ar Rīgas «Dinamo» (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uz pirmo Latvijas hokeja izlases treniņu pirms šonedēļ gaidāmajiem pārbaudes mačiem pret Krieviju ieradies arī aizsargs Guntis Galviņš, lai gan pirms tam izskanēja bažas, ka viņš izlasei varētu nepievienoties.

Iepriekš izlases ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam bija grūtības sazvanīt Galviņu, taču otrdienas treniņā viņš atradās uz ledus.

Uz ledus pirmajā treniņā bija divi vārtsargi, seši aizsargi un desmit uzbrucēji.

Izlases rīcībā šobrīd nav Artūra Kuzmenkova, kurš kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu «Rīga» devies izbraukumā, bet viņa vietā paņemts Raimonds Vilkoits.

No hokejistiem, kuri ikdienā spēlē ārzemēs, ar valstsvienību vēl nav aizsarga Jāņa Andersona, jo viņam otrdienas vakarā paredzēts mačs Vācijas otrās līgas čempionātā.

Tikmēr

Latvijas izlases treneru štābā atkal bija redzams kanādiešu speciālists Toms Kūlens,

kurš palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt ceļazīmi uz Soču Olimpiādi.

Savukārt Latvijas Hokeja federācija (LHF) neesot apmierināta, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» vadība saviem spēlētājiem ļauj pievienoties tikai trešdienas vakarā, lai arī pašiem paralēli ir treniņi kluba sastāvā.

LHF ir atcēlusi trešdienas vakara treniņu, bet visi kopā pirmo reizi būs ceturtdien treniņā «Arēnā Rīga».

Spēles pret Krieviju 8. un 9.novembrī notiks «Arēnā Rīga».

Krievijas vienības rindās iekļauti spēlētāji tikai no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem.

Pārbaudes spēles pret Krievijas otro izlasi būs vienīgās Latvijas valstsvienībai savā laukumā pirms olimpiskā turnīra.

Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans uz novembra spēlēm plāno sapulcināt iespējami spēcīgāko sastāvu.

Gatavojoties 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, 17. un 18.decembrī Latvijas izlase izbraukumā divas reizes spēkiem mērosies ar Vācijas izlasi. Savukārt spēļu priekšvakarā Sočos tiks aizvadītas pārbaudes spēles ar Krieviju un Austriju.

Olimpisko hokeja turnīru Latvijas izlase sāks 12.februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem Šveici. Pēc tam 14.februārī Latvijas pretiniece būs Čehija. Savukārt vēl dienu vēlāk Latvijas izlase sacentīsies ar pasaules čempioniem zviedriem.

18.februārī būs kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam, kas norisināsies 19.februārī, bet pusfināli tiks aizvadīti 21.februārī.

Starts Soču Olimpiādē Latvijas hokeja izlasei olimpiskajās spēlēs būs ceturtais pēc kārtas.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti pārbaudes spēlēm ar Krievijas otro izlasi

Vārtsargi: Māris Jučers («Dinamo Juniors»), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Edgars Masaļskis (bez kluba);

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (abi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Ufas «Salavat Julajev», KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas «Donbass», KHL), Jānis Andersons (Heilbronnas «Falken», Vācija), Māris Jass (Voroņežas «Buran», VHL), Agris Saviels («Kurbads»), Jēkabs Rēdlihs, Guntis Galviņš (abi - bez kluba);

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis (visi - Rīgas «Dinamo»), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas «Lokomotiv», KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas «Servette», Šveice), Roberts Jekimovs (Tamperes «Ilves», Somija), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Juris Štāls («Poprad», Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau «Beibaris», Kazahstāna), Kaspars Saulietis (Ņeftekamskas «Toros», VHL), Raimonds Vilkoits (Joensū «Jokipojat», Somija).

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu