«Dirty Deal Audio» dalībnieks Kārlis Kolmanis izdod EP ar segvārdu «Karel Böben» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas elektroniskās mūzikas atbalsta grupa un izdevniecība «Dirty Deal Audio» 1. novembrī laidusi klajā jaunu mazalbumu (EP), «Karel Böben» debijas ierakstu «Peep EP». Tajā dzirdami seši instrumentāli hiphopa skaņdarbi, un to var noklausīties un lejupielādēt bez maksas vai arī par paša klausītāja noteiktu cenu izdevniecības «Bandcamp» vietnē (skat. resursus).

Aiz «Karel Böben» pseidonīma slēpjas Kārlis Kolmanis, kas plašākai publikai zināms kā bītmeikers «181h» un kā puse no producentu apvienības «Netīrās cilpas», ko viņš veido kopā ar savu brāli Ansi.

«181h» ir aktīva figūra Latvijas hiphopā jau kopš 2003.gada. Viņš arī bija vienīgais nerepojošais dalībnieks PKI kolektīvā no 2007. līdz 2011. gadam un ir «Dirty Deal Audio» biedrs jau kopš dibināšanas 2011. gadā. «181h» veidojis muzikālo pavadījumu jeb bītus tādiem atzītiem reperiem kā «Skutelis», «Edavārdi», «Eliots», «Nātre» u.c.

Foto: Publicitātes foto

2012. gadā Kārlis pārstāvēja Latviju starptautiskajā bītbatlā «Ritmos Kovos», kas norisinājās Lietuvā, «Satta Outside» festivāla ietvaros. Kārlis bija viens no retajiem, kas uzstājoties neizmantoja ērtības un atvieglojumus ko piedāvā datorprogrammas, tā vietā viņš lietoja «MPC» un kompozīcijas spēlēja reālajā laikā, tādējādi sniedzot tehniski vissarežģītāko priekšnesumu. Viens no festivālā spēlētajiem skaņdarbiem - «Section 8», ir dzirdams arī šajā jaunajā «Peep EP».

«181h» pēc skanējuma un pieejas vērtējams kā diezgan klasisks hiphops, turpretim «Karel Böben» skan krietni elektroniskāk un eksperimentālāk un no vinila platēm iegūtos samplus aizstāj ar daudzslāņainām sintezatoru partijām. Taču ir kāda iezīme, kas šos abus Kārļa projektus vieno, - tie ir veikli veidotie ritmi, kas tā vien aicina galvu šūpoties tiem līdz.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu