Fotoreportāža: «Spēlmaņu nakts» nominantu vakars (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

4. novembrī Spīķeru koncertzālē norisinājās «Spēlmaņu nakts» nominantu un Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieku godināšanas vakars. Svinīgā vakara sākumā preses konferencē Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa iepazīstināja klātesošos ar «Spēlmaņu nakts 2013» aktualitātēm, informējot par skatītāju balsojuma norisi un nominēto izrāžu skati.

Daiga Šiliņa pateicās par atbalstu Kultūras ministrijai un Valsts Kultūrkapitāla fondam, kā arī Spēlmaņu nakts mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem.

«Fonda atbalstu teātra mākslai virza gan racionāli, gan arī ļoti emocionāli iemesli. Racionālā vēlme ir rast arvien jaunus veidus, kā teātrim piesaistīt skatītājus – tā ļoti veiksmīgi veidojies Teātris.zip; vēl šogad savu restartu piedzīvos radioteātris, tiek atbalstīti jauniestudējumi. Vienlaikus teātra māksla ir personiski tuva gan mecenātiem, gan tiem, kas Fondā ikdienā strādā ar šiem projektiem. Atbalstot Spēlmaņu nakts norises, vēlamies izteikt visdziļāko pateicību gan teātru cilvēkiem par darbu, gan skatītājiem par mīlestību pret teātri,» tā fonda kultūras un izglītības projektu direktore Elīna Vikmane.

Turpinājumā Daiga Šiliņa atklāja «Spēlmaņu nakts 2013» balvas par mūža ieguldījumu ieguvējus – šogad tie ir aktieris un režisors Laimonis Siliņš un Valmieras drāmas teātra aktrise Ligita Dēvica.*

Ar mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstu tika godināti Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieki. Patlaban Latvijas Teātra Zelta fondā ir 16 skatuves mākslinieki vecmeistari un ar teātra mākslu saistīti cilvēki: Astrīda Vecvagare, Elvīra Baldiņa, Gunārs Zemgals, Helga Dancberga, Jūlija Vilgerte-Zveja, Kārlis Zariņš, Līvija Akurātere, Ļevs Birmanis, Ļubova Beļikova, Ņina Ņeznamova, Uldis Dumpis, Vera Singajevska–Āboliņa, Vera Valtere-Gribača un Žermēna Heine-Vāgnere, Venta Vecumniece un Gunārs Placēns.

Šogad Teātra Zelta fondā uzņēma vēl divus skatuves māksliniekus – Valmieras drāmas teātra aktrisi Rutu Birgeri un Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Māru Zemdegu.

Visi Zelta fonda dalībnieki saņēma dāvanu kartes medikamentu iegādei, kā arī īpašu goda zīmi – piespraudi, kas apliecina piederību Teātra Zelta fondam.

«Latvijas Teātra Zelta fonds – tie ir cilvēki, kas spodrinājuši mūsu teātra attīstību, piešķīruši spilgtus akcentus, ielikuši tajā savu sirdi un kļuvuši par mūsu kultūras lepnumu. Šogad Spēlmaņu nakts un Fonda sadarbības rezultātā katrs no Zelta fonda biedriem iegūst arī īpašu zīmi,» akcentē mecenāte Ināra Tetereva.

Latvijas Profesionālo aktieru apvienības priekšsēdētājs Janus Johansons sveica nominantus kategorijās Gada aktrise, Gada aktieris, Gada aktrise otrā plāna lomā un Gada aktieris otrā plāna lomā, savukārt Spēlmaņu nakts informatīvais atbalstītājs portāls Delfi pasniedza savu īpašo simpātiju balvu režisoram Vladislavam Nastavševam. «Portālam «Delfi» ir milzīgs gods pēc dažu gadu pārtraukuma atgriezties «Spēlmaņu nakts» drauga statusā. Pēdējos gados viens no lielākajiem notikumiem ir Vlada Nastavševa parādīšanās uz Latvijas skatuvēm - tā sapurina latviešu teātra vidi vārda vislabākajā nozīmē. Izmantojot iespēju piešķirt mūsu speciālbalvu, bez ilgākām šaubām nolēmām, ka Vlads ir pelnījis tikt pie balvas - reklāmas apjoma 1000 latu apmērā portālā «Delfi» jebkuram no saviem jaunajiem iestudējumiem pēc paša izvēles,» vēsta portāla Delfi.lv galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

Par vakara muzikālo daļu rūpējās D.K. kvintets.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu