Fiat vadība sagatavojusi Alfa Romeo glābšanas plānu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nākamā gada pavasarī FIAT koncerna galva Serdžo Markione ir iecerējis prezentēt kārtējo Alfa Romeo zīmola glābšanas un attīstīšanas plānu. Tas būs jau ceturtais stratēģiskais plāns pēdējo deviņu gadu laikā.

Nepieciešamību šāda plāna izstrādei nosaka Alfa Romeo pārdošanas rezultāti, kas nu jau vairākus gadus pēc kārtas atpaliek no mērķa, raksta Motor.ru.

Alfa Romeo klāstā šobrīd ir tikai trīs modeļi – mazās klases MiTo, kompaktā Giulietta un sportiskā kupeja 4C. Piedāvājums ir vairāk nekā pieticīgs, taču, spītējot tam, Markione 2010.gadā paziņoja, ka līdz 2014.gadam pārdošanas apjomi sasniegs pusmiljonu auto gadā.

Laikam ritot, Markione savas prognozes pastāvīgi ir pazeminājis. 2011.gadā plānotais noieta apjoms tika pazemināts līdz 400 tūkstošiem automobiļu, bet 2012.gadā – līdz 300 tūkstošiem.

Šogad itāļiem ar pārdošanu sokas vēl sliktāk. Proti, pirmajos deviņos mēnešos Alfa Romeo ir realizējuši tikai 51 tūkstoti automobiļu. Un tas arī bijis galvenais iemesls, kādēļ Markione ķēries pie jauna piecu gadu stratēģiskā plāna izstrādes.

Plāna detaļas pagaidām tiek turētas noslēpumā, taču sākotnējā informācija liecina, ka Alfa Romeo plāno atteikties no priekšpiedziņas automobiļiem. Tā vietā sadarbībā ar Maserati varētu tikt izstrādāta jauna klasiskās piedziņas šasija un pēc diviem gadiem varētu debitēt uz tās konstruētais modelis Giulia, ar kuru iecerēts pārvilināt 3.sērijas BMW pircējus.

Bez šā modeļa Alfa Romeo klāstā nonāks neliels rodsters, kas tiek izstrādāts sadarbībā ar Mazda, 5.sērijas BMW konkurents, kā arī divi krosoveri, kas varētu konkurēt ar BMW X1 un X3.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu