«The View» un «Komjaunatne» koncertā «Palladium» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušā gadu desmita vidū britu rokmūzikā ieplūda jaunas asinis – toni sāka noteikt tādas grupas kā «Bloc Party», «Kaiser Chiefs», «Razorlight» u.c. Viena no šādām jaunajām apvienībām, kas 2007. gadā izdeva numur 1 albumu un nopelnīja prestižo «Mercury» balvas nomināciju, bija skotu grupa «The View», kas savā daiļradē sakausē panka, roka, alternatīvās, ķeltu popa un folkmūzikas elementus. 2.novembris ir diena, kad šo apvienību beidzot varēsim skatīt vaigā «Palladium» koncertzālē.

Pašos grupas pirmsākumos jaunajiem skotiem liels paldies par atbalstu jāsaka skandalozajam Pītam Dohertijam, kurš uzaicina «The View» kā iesildošo grupu sava projekta «Babyshambles» tūrē. Vēlāk grupu saulītē palīdz izcelt arī ietekmīgais «BBC Radio 1» guru Zeins Lovs, kanāls MTV2 u.c.

Diemžēl ar katru nākamo plati kritiķu un klausītāju interese par grupa mazinās, līdz pagājušajā gadā izdotais ceturtais albums tikai ar lielām grūtībām iekļūst Apvienotās karalistes albumu top10.

Šogad izdotā retrospektīvā izlase ir galvenais iemesls «The View» vizītei Rīgā.

Šobrīd grupas sastāvā muzicē vokālists un ģitārists Kails Falkoners, basists Kīrans Vebsters, ģitārists Pīts Reilijs un bundzinieks Stīvens Morisons.

Interesanti, ka grupas solists Latvijā jau reiz viesojies, kopā ar Marku Ronsonu priecējot skatītājus uz «Positivus» galvenās skatuves, bet aizskatuvē ar citiem festivāla viesiem - «James» un Kingu Čārlzu, uzspēlējot galda tenisu.

«The View» iesildīs Glāzgovas rokgrupa «The Velveteen Saints» un daudzsološā pašmāju grupa «Komjaunatne».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu