Keitija Perija iekaro arī ASV topu (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry) šonedēļ ar ceturto studijas albumu «Prism» iekarojusi ne vien Apvienotās Karalistes albumu topa, bet arī ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» 1.vietu, ziņo ārvalstu prese. Albums ir 28 gadus vecās dziedātājas nopietnākais un personiskākais ieraksts, kas seko 2010. gada veiksmes stāstam - albumam «Teenage Dream».

Nedēļas griezumā Keitijas Perijas jaunā studijas plate «Prism» pārdota 286 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Keitijai izdevies labākais starts sieviešu konkurencē kopš 2012. gada aprīļa Madonnas albuma «MDNA» izdošanas, kas pirmajā nedēļā tika pārdots 359 000 eksemplāru.

«Prism» ir pirmais albums kopš Perijas šķiršanās no britu komiķa Rasela Brenda (Russell Brand).

«Esmu daudz kam izgājusi cauri, un tas ir veidojis manu raksturu,» viņa teikusi kādā intervijā. «Man bija nepieciešama jauna identitāte, un es to atradu. Esmu kļuvusi stiprāka.»

Muzikāli Perija iedvesmojusies no zviedru popmūzikas, īpaši Robinas (Robyn).

Pagājušās nedēļas līderis - Sietlas grandžmūzikas veterānu «Pearl Jam» jaunais albums «Lightning Bolt» noslīdējis uz 2.vietu (46 000).

Vēl pie jaunumiem jāmin amerikāņu TV šova «The X Factor» meiteņu grupas «Fifth Harmony» mazalbums «Better Together», kas startējis 6. vietā (28 000), amerikāņu hiphopa producents Khaled bin Abdul Khaled jeb DJ Khaled ar «Suffering From Success» - 7. vieta un 27 000 kopiju, kā arī devītās vietas ieguvējs - amerikāņu rokgrupas AFI albums «Burials» (25 000).

Kanādiešu reperis Dreiks (Drake) ar «Nothing Was the Same» numur 3 (44 000).

Bijusī «Hannah Montana» zvaigzne Mailija Sairusa (Miley Cyrus) ar savu jauno albumu «Bangerz» (skat. recenziju) noslīdējusi uz 4.vietu (43 000).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 28%.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu