Viltīgais «desveida» krustojums Rīgā (49)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne viens vien autovadītājs ir piedzīvojis nepatīkamu pārsteigumu pēc auto novietošanas stāvēšanai Rīgā, Elizabetes ielas pašā galā pie dzelzceļa uzbēruma.

Ja autovadītājs nav labs Rīgas pazinējs un īpaši neaizraujas ar ielu nosaukumu plāksnīšu meklēšanu uz māju sienām, viņš neapzināti var kļūt par noteikumu pārkāpēju un tikt sodīts likumā noteiktajā kārtībā un apmērā.

Rīgā ir vieta, kur nepatīkamu pārsteigumu pēc atgriešanās pie sava auto ir piedzīvojis ne viens vien autovadītājs. Tas ir Elizabetes ielas pašā galā pirms dzelzceļa uzbēruma, kur iela pagriežas un tālāk savienojas ar Dzirnavu ielu.

Daudzi autovadītāji šo pagriezienu ir iecienījuši kā centram ļoti tuvu, ērti un par brīvu izmantojamu stāvvietu. Taču ir viens āķis, ko daudzi nepamana - šis nav līkums uz Elizabetes ielas (lai arī vairākās kartēs, tai skaitā arī Google Maps, tas tā ir iezīmēts), bet gan krustojums ar Kļavas ielu, kura sākas aiz Elizabetes ielas pēdējā nama stūra.

Krustojumā auto novietot stāvēšanai nedrīkst, tādēļ uzliktos sodus apstrīdēt nav likumiska pamata. Un tas nozīmē, ka autovadītājiem atliek vien turēties tālāk no šī «desveida» krustojuma, jo nav pamata cerēt, ka kārtības uzraugi ar soda protokoliem šai vietā sāks iegriezties retāk.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu