Prestižo «Mercury» balvu saņem Džeimsa Bleika albums (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien Londonā notika ikgadējās prestižās «Mercury» balvas pasniegšanas ceremonija, kurā par labāko britu mūzikas ierakstu atzīts 25 gadus vecā londonieša Džeimsa Bleika (James Blake) ieraksts «Overgrown» (skat. recenziju), ziņo ārvalstu prese.

Pirms diviem gadiem klasiski skolotais Bleiks kļuva par vienu no redzamākajiem britu postdabstepa karognesējiem, iekarodams ne tikai kritiķu labvēlību («Mercury» balvai nominēts arī viņa debijas albums), bet arī klausītāju sirdis.

Jaunajā albumā mūziķis nav rāvies sacerēt top40 hitsinglus, bet saturiski uzlabojis savas dziesmu komponēšanas prasmes, gandrīz pilnībā atsakoties no dabstepa estētikas. Būtībā «Overgrown» ir futūristisks R&B ieraksts ar folka, 90. gadu elektronikas un hiphopa elementiem.

Uzvarētājs tika paziņots 30. oktobra vakarā Roundhouse koncertzālē Kamdenā, Londonā.

Bleika albums pārspējis citus šā gada nominantus, kuru vidū mūzikas pasaulē jau labi zināmi vārdi, kā Deivids Bovijs, «Arctic Monkeys», «Foals» u.c. Kopumā balvai bija izvirzīti 12 mūziķu albumi.

Bleiks saņēma arī naudas prēmiju - 20 000 mārciņu.

Bleiks pauda sajūsmu, ka nominēts balvai līdzās Bovijam, solot prēmiju izmantot labiem nodomiem.

«Šī ir pirmā reize, kad es kaut ko esmu vinnējis, neskaitot tenisa trofeju aptuveni 12 gadu vecumā skolā, un man tās abas ir vienlīdz vērtīgas,» jokoja mūziķis.

«Mercury» balvas ceremonija pirmo reizi notika 1992.gadā un tika izveidota kā alternatīva «BRIT Awards» mūzikas industrijas balvai. Pirmo «Mercury» par gada labāko britu albumu saņēma grupa «Primal Scream» par «Screamadelica».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu