Ar īpašu koncertprogrammu «Baltajā flīģelī» Uldis Marhilevičs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 2.novembrī, plkst. 18 koncertzālē «Baltais flīģelis» ar īpaši šim koncertam gatavotu programmu uzstāsies komponists un pianists Uldis Marhilevičs. Komponists muzicēs kopā ar saviem ilggadējiem skatuves partneriem – taustiņintrumentālistu Raimondu Macatu, vijolnieku Dzintaru Beitānu, kontrabasistu Modri Laizānu un sitaminstrumentālistu Ivaru Kalniņu. Ulda Marhileviča dziesmas dziedās jaunā skatuves zvaigzne Antra Stafecka.

Ulda Marhileviča autorkoncerts «Baltajā flīģelī» ir sen iecerēts notikums, un īstenotā iecere klausītāju vērtējumam tiks nodota šīs sestdienas koncertā. Koncertprogrammas pirmā daļa atvēlēta instrumentālajai mūzikai, kurā muzikālais centrs būs klavieres un paša komponista, šajā gadījumā pianista, Ulda Marhileviča klavierspēle. «Uldis Marhilevičs ir lielisks pianists, viņa spēle ir ļoti personiska, intīma, un par to klausītāji varēs pārliecināties, klausoties, kā paša Marhileviča radītā mūzika skan, komponistam spēlējot lielisko Steinway&Sons koncertflīģeli,» saka koncertzāles vadītāja Inese Zagorska.

Komponista raksturīgais mūzikas melodiskums, tai piemītošais melanholisms, mūzikas izteiksmes veids valdzina ikvienu klausītāju. Šajā koncertprogrammā to varēs saklausīt dziedātājas Antras Stafeckas dziedājumā, kura iejutīsies komponista dažādos gados radītajās dziesmās, kuras savulaik dziedājusi skatuves leģenda - dziedātāja Mirdza Zīvere. Koncerta programmā skanēs gan zināmas, gan retāk dzirdētas Ulda Marhileviča melodijas.

Uldis Marhilevičs ir liepājnieks. Spēlējis grupās «Liepājas brāļi», «Inversija», «Opus», «Remix», izdevis trīs albumus «Marhils un draugi», «Tikai tā» un «Gaismas atgriešanās». Marhilevičs Latvijā guvis nedalītas skatītāju simpātijas ar dziesmām «Saule aust» un «Tikai tā», «Vienīgā», «Vai tu mani dzirdi», «Dzeltenās kurpes». Mirdzas Zīveres dziedātais «Lūgums» 1984. gadā kļuva par Latvijas Radio Mikrofona aptaujas uzvarētāju.

Komponists Uldis Marhilevičs saka: «Tā kā es neesmu profesionāla gājuma komponists, man mūzikas radīšana saistās ar degsmi!»

Biļetes var iegādāties un rezervēt koncertzāles «Baltais flīģelis» kasē darbdienās 10.00 – 18.00, kases tālrunis 67974787, «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, kā arī www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu