Filmas apskats: «Sliktais opis» (28)

Mārtiņš Otto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Jackass» ir atgriezies un pilnīgi jaunā formā. Filmas režisors Džefs Tremeins (Jeff Tremaine) šoreiz mums piedāvā iestudētu un ar sižetu apvītu pseidodokumentālu komēdiju «Sliktais opis» («Jackass Presents: Bad Grandpa»). Galvenajā lomā iejūtas «Jackass» ilggadējais varonis Džonijs Noksvills (Johnny Knoxville), un viņa mazdēlu Biliju atveido Džeksons Nikols (Jackson Nicoll). «Sliktais opis» savā pirmajā nedēļas nogalē ASV iekasējis 32 miljonus.

Neviens nevēlas sev tādu vectēvu. Vai vēlas visi, goda vārds, nav ne jausmas.

Apraksts. Pa ceļam Ērvins iepazīstina mazdēlu ar dažādām vietām, cilvēkiem un situācijām, kas pārspēj ierastos uzskatus par bērnu audzināšanu. Viņi sastopas ar nikniem pārdevējiem, pompoza meiteņu skaistumkonkursa dusmīgajām dalībniecēm un viņu mātēm, ar sērojošiem bēru ceremonijas viesiem, kļūst par neaicinātiem viesiem kāzās, sapazīstas ar baikeru kluba tēvaiņiem un citiem Amerikas pilsoņiem.

Pārdomas. Lai cik šī filma būtu reklamēta un slavināta, jebkurš filmu «Jackass» fans to noteikti jau ir redzējis vai plāno apmeklēt tuvākajā laikā. Vai šī filma ir laba, tas ir cits jautājums. Man vienmēr ir paticis «Jackass», ne jau tikai smago joku un muļķību, uzdrīkstēšanās dēļ, bet tīri dēļ tā, ka viņu izdomai nav nekādu robežu.

Šī filma tikai to apstiprina. Kad visiem ir šķitis, ka viss ir izdarīts, viss šajā žanrā jau redzēts un darīts, puikas kārtējo reizi izdomā ko jaunu.

Jā, un Borats, manuprāt, tomēr ir stipri kas cits.

Ja kāds ir pēdējos gadus pavadījis uz citas planētas un tam nav ne mazākās nojausmas, kas ir «Jackass», īsumā paskaidrošu. Traki cilvēki āzē citus cilvēkus un dara sev pāri. Izspēlē visidiotiskākos un melnākos, rupjākos jokus un situācijas ar sevi un citiem. Nereti tiek pie pamatīgām traumām un morāli traumē savus skatītājus un apkārtējos. Protams, šādi idioti nevar palikt nepamanīti, tāpēc «Jackass» jau ir iegājis sava veida kino kultūras mantojuma statusā.

Filmu «Sliktais opis» veidojusi pazīstamā «Jackass» trijotne - tās režisors ir Džefs Tremeins, scenāriju sarakstījuši visi kopā (Tremeins, Noksvils un Spaiks Džonss), bet Noksvils tēlo par sevi divreiz vecāku cilvēku, pašu slikto opi.

Filma nav slikta, bet piepildījās manas drūmākās prognozes, proti, nedrīkst skatīties filmas kino rullīšus, jo tajos tiek parādīta lielākā daļa no labajiem jokiem. Nopietni, ja neesi vēl tos redzējis, neskaties, un filma tevi padarīs laimīgu. Ja esi redzējis abus kino rullīšus, īpašu pārsteigumu kinoteātrī vari vairs negaidīt.

Man noteikti nav pretenziju pret ieturētu scenāriju šajās izspēlētajās situācijās, nebūtu slikti, ja mēs sagaidītu no «Jackass» veidotājiem ko līdzīgu arī nākotnē, tomēr filmas veidotājiem būtu jāsaprot, ka nevajag dalīties ar tik bagātiem kino rullīšiem un ticēt savai slavai kā tādai.

Vērtējums: 6.5/10

Sliktais opis IMDB filmu portālā

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu