Īsfilmu festivālā «2Annas» galveno balvu saņem filma no Šveices

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskajā īsfilmu festivālā «2Annas» galveno nomināciju - «Zelta Annu» - šogad saņēmusi šveiciešu režisora Maikla Freja animācijas filma «Iespraud un spēlē», informē festivāla komunikācijas konsultante Sabīne Zālīte. «Ģipša Annas» šogad saņēma igauņu animators Prīts Tenders ar darbu «Tārpu barotājs» nominācijā labākā Baltijas īsfilma. Savukārt režisore Anete Melece ar īsfilmu «Kiosks» saņēma balvu nominācijā labākā Latvijas īsfilma.

Izvēloties no vairāk nekā 1000 konkursam iesūtītajām īsfilmām un 42 starptautiskajās skatēs izrādītajām filmām, ekspertu žūrija nominācijā «Labākā starptautiskā īsfilma» stikla diplomus piešķīra austriešu režisorei Vanesai Grafingholtai par darbu «Traukošanās». Savukārt otru stikla diplomu saņēma režisore Jeongeuna Čoi no Korejas Republikas par filmu «Pacelties virs».

Baltijas labāko īsfilmu konkursā šogad triumfēja igauņu režisori, papildus «Ģipša Annai» saņemot divus stikla diplomus - tos ieguva režisors Andres Tenusārs par animācijas filmu «Trīsstūra afēra» un režisore Marija Reinupa par spēlfilmu «Maja».

Par labāko latviešu īsfilmu atzīta režisores un animatores Meleces kopā ar šveiciešu kolēģiem veidotā filma «Kiosks», kas ir stāsts par kioska pārdevēju Olgu. Viņa sapņo par ceļojumu uz kādu eksotisku zemi. Šis sapnis šķiet nepiepildāms. Taču notiek kāds negadījums un Olgas dzīve pārvēršas. «Kiosks» ir režisores maģistra diplomdarbs Lucernas Mākslas augstskolā. Filma producēta Cīrihes filmu studijā «Virage Film». Šveicē veidoto filmu atbalstījis arī Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds.

Foto: publicitātes

Festivālā tika pasniegtas arī trīs īpašo atbalstītāju balvas. Žurnāla «Ir» skatītāju balvu saņēma somu režisores Lauri Matti Parpejas spēlfilma «Tu uzbūvēji man labirintu». Savukārt ilggadējā festivāla atbalstītāja, tūrisma biroja «Relaks Tūre» simpātiju balvu saņēma pašmāju režisore Melece par darbu «Kiosks», bet simpātiju balvu no «iDeal» veikala saņēma montāžas konkursa uzvarētājs Konstantīns Makarovs un konkursa otrās vietas ieguvēja Anna Meldrāja.

«Mums ir patiess prieks par pašmāju režisores animatores Meleces panākumiem konkursā, saņemot gan Latvijas labākās īsfilmas statusu, gan atbalstītāju simpātiju balvu,» stāstīja festivāla programmu direktore Anna Veilande-Kustikova. «Jāatzīst gan, ka igauņi ir «noturējuši fronti» un paņēmuši visas balvas Baltijas starptautiskajā īsfilmu skatē. Tomēr par labāko starptautisko īsfilmu atzīta tik tiešām oriģināla un svaiga skatījuma šveiciešu animācijas filma, kuru varētu definēt arī kā robežpārkāpēju - tādu, kas šķērso robežas gan idejiski, gan tehniski,» piebilda Veilande-Kustikova.

www.facebook.com/2Annas

Kā ziņots, starptautiskais īsfilmu festivāls «2Annas» šogad Rīgā notika 18.reizi. Tajā tika izrādītas piecas starptautiskās īsfilmu skates, kā arī viena Baltijas konkursa skate. Konkursam iesūtītos vairāk nekā 1000 darbus vērtēja starptautiska žūrija - latviešu režisors Aiks Karapetjans, žurnāla «Film Comment» Eiropas redaktors, Oberhauzenes Starptautiskā īsfilmu festivāla filmu atlases komitejas loceklis un vācu kinokritiķis Olafs Millers un nīderlandiešu filmu producents, kino konsultants un viens no Ūmeo starptautiskā filmu festivāla Zviedrijā dibinātājiem Toms Palmens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu