Ventspilī nav elektrības, policija strādā pastiprināti; Vidzemē vislielākie postījumi Valmierā (14)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Naktī spēcīgā vēja dēļ Vidzemē vislielākie postījumi nodarīti Valmierai, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš. Valmierā nogāzti vairāki koki, cietusi arī kāda māja Palejas ielā, kuras verandu sabojājis krītošs bērzs.

«Es nevaru nosaukt nevienu brigādi Vidzemē, kas šonakt būtu strādājuši mierīgi, izsaukumu bija daudz jau kopš aptuveni plkst. 1.30, un joprojām turpinās intensīvs darbs,» sacīja Skrastiņš.

Skrastiņš norādīja, ka vietām VUGD darbiniekiem trūkst cilvēkresursu, lai vētras radītās sekas novērstu ātrāk, tādēļ vietām Valmierā ir pieaicināti apmācīti SIA «Valmieras namsaimnieks» darbinieki, kas glābējiem palīdz ar koku sazāģēšanu, tādējādi darbs notiek operatīvāk.

Nopietnus satiksmes traucējumus Vidzemē glābēji patlaban neesot novērojuši. Iespējams, ir kādas pavisam mazas ieliņas, kur kāds koks traucē satiksmi, bet tādu nopietnu satiksmes traucējumu patlaban neesot.

Kā ziņots, naktī Latvijai no Kurzemes uz Vidzemi pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt spēku. Jaunākais Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra paziņojums liecina, ka Rīgā šorīt saglabāsies dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 25 metriem sekundē.

Elektrības zuduma dēļ policija Ventspilī naktī strādāja pastiprinātā režīmā

Elektrības zuduma dēļ aizvadītajā naktī Ventspilī dienesti strādāja pastiprinātā režīmā, tostarp Valsts un pašvaldības policija, pastāstīja Ventspils domē.

Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas vietniece Linda Rudzroga informēja, ka sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un īpašumu aizsardzībai papildus tika veidotas arī kājnieku patruļas. Pagājušajā

naktī esot novērsti vairāki ielaušanās mēģinājumi.

Ventspilī elektrība pazuda ap pusnakti un atjaunota tiek šobrīd palēnām. «Sadales tīkls» prognozē, ka elektrības piegādes atjaunošana notikšot tuvāko stundu laikā.

Pašvaldībā informēja, ka slimnīcu darbība nav traucēta, jo elektrības piegādi nodrošina ģeneratori. Otrdienas rītā darbojas arī pirmsskolas izglītības iestādes, norāda domē. Pašvaldības un ostas uzņēmumu darbību nodrošina ģeneratori, kuru darbību, gatavojoties vētrai, iepriekš pārbaudīja VUGD.

Pilsētā dažām ēkām bojāti jumti, bojātas vairākas ceļa zīmes un informatīvās norādes.

Jau ziņots, ka Kurzemē vēja ātrums bija aptuveni tāds, kādu to prognozēja sinoptiķi, Ventspils apkaimē brāzmās sasniedzot 30-31 metru sekundē, bet pārējā Latvijā vējš plosījies stiprāk nekā gaidīts - valsts lielākajā daļā dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 22-27 metrus sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tiklīdz elektroenerģijas piegāde augstsprieguma līnijās tiks atjaunota, «Sadales tīkls» varēs atjaunot elektrību mājsaimniecībām.

Elektroenerģijas piegādes problēmas ir arī Kuldīgā, Talsos un Dundagā.

Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, vietās, kur ir traucēta elektroapgāde, ir iespējami mobilo sakaru traucējumi, kā arī nestrādā vairākas degvielas uzpildes stacijas.

«Swedbank» pārstāvis Ivars Svilāns sociālajā tīklā «Twitter» informē, ka elektrības traucējumu dēļ nestrādā «Swedbank» filiāles Ventspilī un Kuldīgā. Nestrādā arī daļa bankomātu sakaru problēmu dēļ.

Patlaban nestrādā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Dobeles, Kuldīgas, Talsu un Ventspils nodaļa. Savukārt Valkā nestrādā tehniskā apskate. Pārējās nodaļas un tehniskās apskates stacijas strādā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu