Jātniekam Bricim divas uzvaras Baltkrievijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas konkūrists Ģirts Bricis no 25. līdz 27. oktobrim startēja CSI1* sacensībās Baltkrievijā, kur izcīnīja vairākas godalgotas vietas un uzvaras. Bricis CSI1* sacensībās Ratomkā, Baltkrievijā bija vienīgais Latvijas pārstāvis, TVNET informē Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests.

Latvijas himna Ratomkas slēgtajā manēžā pirmo reizi izskanēja jau pirmajā sacensību dienā, kad Ģirts Bricis ar Chandra H uzvarēja vidējā apļa maršrutā 130 cm ar džokeri. Maksimālo akumulācijas punktu skaitu no 23 dalībniekiem ieguva deviņi jātnieki, Ģirtam Bricim tas izdevās visātrākajā laikā – 54,56 sekundēs, Latvijas sportists otrās vietas ieguvēju apsteidza par vairākām sekundēm, otrās vietas ieguvēja Aleksandra Puškarskaja maršrutu veica 58,28 sekundēs.

Šajā pašā maršrutā Bricis izcīnīja arī sesto vietu startējot ar Egano van Kadal, ar šo zirgu Bricis maršrutu veica 62,19 sekundēs. Bricim ar Egano van Kadal sacensību pirmajā dienā izcīnīja arī ceturto vietu lielā apļa ātruma maršrutā, to veicot bez soda punktiem 66,97 sekundēs. Maršrutā kopā startēja 23 dalībnieki.

Otrajā sacensību dienā Ģirtam Bricim vēl viena uzvara ar ķēvi Chandra H, lielā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu 140 cm divās fāzēs (0/32,51 sek). Tikai trīs sacensību dalībnieki maršruta otro fāzi veica bez soda punktiem, pirmo fāzi tīri veica deviņi dalībnieki.

Trešajā sacensību dienā galvenajā Grand Prix maršrutā Bricis startēja ar abiem zirgiem pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. 140 cm augstā maršruta pamatdistanci bez soda punktiem veica desmit dalībnieku pāri.

Pārlekšanā Bricis ar Chandra H ieguva astoņus soda punktus, taču šim duetam pārlekšanā visātrākais laiks. Ar Ego van Kadal Bricis pārlekšanas maršrutu veica bez soda punktiem un izcīnīja trešo vietu (0/0/41,99 sek). Maršrutā uzvarēja Krievijas sportists Vitālijs Terentjevs ar Ramzesu (0/0/40,78 sek).

Sacensībās bija pārstāvētas piecas valstis – Krievija, Baltkrievija, Latvija, Igaunija un Zviedrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu