Ķīnas valdība samazinās televīzijas talantu šovu skaitu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Ķīnas valdība plāno samazināt talantu šovu skaitu satelīttelevīzijas kanālos. Ķīnā, tāpat kā citviet, dziedāšanas šovi bauda lielu popularitāti. Tajā tiek demonstrētas arī «The Voice» un «American Idol» vietējās versijas.

Kā vēsta ziņu aģentūra «Siņhua», katram televīzijas kanālam vakara stundās, kad pie televizora ekrāniem ir visvairāk cilvēku, ļauts demonstrēt tikai vienu talantu šovu. Savukārt no nākamā gada 30% no kanālu satura jābūt ziņām vai arī raidījumiem par kultūru, zinātni un ekonomiku.

Ķīnas Sociālo zinātņu akadēmijas pārstāvis Liu Šanins uzskata, ka jaunie ierobežojumi ieviesti satelīttelevīzijas kanālu vājināšanai, jo tie kļuvuši populārāki par Ķīnas centrālo televīziju.

Valsts «palīdz Ķīnas centrālajai televīzijai, kuras galvenais mērķis ir paust valdības viedokli», uzskata Liu, kurš pats kādreiz strādāja centrālajā televīzijā. «Vietējiem kanāliem ir lielākas iespējas pievilināt Ķīnas centrālās televīzijas skatītājus, un viņi baidās, ka nevienam vairs neinteresēs valdības sakāmais,» viņš skaidro.

Domājams, ka jaunais aizliegums liks iedzīvotājiem pievērsties internetam, kurā var atrast talantu šovu ierakstus no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu