Riteņbraucējs Skujiņš pievienojas ASV komandai «Hincapie Development» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada Eiropas čempionāta U-23 bronzas medaļnieks un «Rietumu – Delfin» komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš 2014. gada sezonā pārstāvēs ASV kontinentālo komandu «Hincapie Development». Līgums ar šo vienību parakstīts uz vienu gadu, TVNET informē «Rietumu – Delfin» komandas pārstāvis Toms Markss.

Skujiņš pēc aizvadītajiem diviem gadiem Francijas kontinentālajā komandā «La Pomme Marsellie» šosezon atgriezās Latvijas labākajā riteņbraukšanas komandā «Rietumu – Delfin», kļūstot par tās kapteini un arī līderi. Viņa kontā šogad uzvara Miera velobrauciena kopvērtējumā, trešā vieta Eiropas U-23 čempionāta grupas braucienā, devītā pozīcija prestižā «Tour de Avenir» daudzdienu braucienā, kā arī augstā piektā pozīcija pasaules U-23 čempionātā.

Skujiņš, kuram šis bija pēdējais gads U-23 grupā, sekmīgi cīnījās arī prestižajā «Glava Tour» velobraucienā Norvēģijā un citās sacensībās.

22 gadus vecais carnikavietis nākamsezon pārstāvēs ASV kontinentālo komandu «Hincapie Development». Šajā vienībā galvenokārt brauc vieni no Ziemeļamerikas talantīgākajiem riteņbraucējiem. Tāpat ir arī sportisti no Jaunzēlandes un Austrālijas. Viens no komandas galvenajiem uzdevumiem ir sagatavot braucējus Pro Tour līmenim, kas līdz šim arī sekmīgi izdevies.

2013. gada sezonā «Hincapie Development» startēja lielākajos ASV velobraucienos, tajā skaitā Jūtas tūrē.

Kā pastāstīja Toms Skujiņš, tad «Hincapie Development» komanda ir ar ļoti labu nodrošinājumu. Sportistiem ir pieejams visaugstākās kvalitātes inventārs, sporta laboratorija - slodžu noteikšanai un citām funkcionālām nepieciešamībām.

2014. gada sezonā «Hincapie Development» vienība startēs ASV un Kanādas vadošajās sacensībās. Tāpat plānotas sacensības arī Eiropā un Āzijā. Latvijas U23 čempions arī sacīja, ka viens no viņa galvenajiem ieguldījumiem komandā būs Eiropas sacensībās iegūtā pieredze, kas komandu padarītu vēl daudzpusīgāku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu