Vinters izcīna augsto trešo vietu enduro EČ kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas motobraucējs Jānis Vinters izcīnījis augsto otro vietu Portugālē notikušajā Eiropas čempionāta enduro noslēdzošajā posmā, kas viņam četru sacensību kopvērtējumā ļāvis izcīnīt trešo pozīciju, informēja Latvijas Motosporta federācijas ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs. Vinters sacensībās startēja veterānu klasē, kur piedalās sportisti virs 40 gadu vecuma.

Posms Portugālē norisinājās trīs dienas un visās no tām Latvijas motobraucējam izdevās būt uz goda pjedestāla - divreiz izcīnīta otrā vieta, bet vienreiz trešā.

«Tagad saprotu, kāpēc pašu portugāļu sportistu ir samērā maz - Portugālē nemāk uzbūvēt trases,» pēc aizvadītā posma paudis Vinters. «Tās tiek nospraustas pa neizbraucamiem akmeņainu kalnu apvidiem, kas burtiski noklāti ar visādiem brikšņiem - braucot tie ķeras kājās un plēš drēbes. Paši akmeņainie kalni bija tik grūti izbraucami, ka jau pēc pirmā apļa domāju, ka pietiks.»

«Taču ar katru nākamo tika atsevišķi posmi izņemti, jo bija pārāk liels sportistu atbirums. Lietus otrajā dienā paveica savu darbu, un trasi vairs varēja veikt tikai ar pirmo pārnesumu,» atzina latviešu sportists.

Četru posmu ieskaitē Vinters izcīnīja 133 punktus, kas ļāva tikt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena.

Kā ziņots, 2007.gadā Vinters izcīnīja augsto sesto vietu Dakaras rallijreida kopvērtējumā, tomēr kopš tā laika viņš šajās sacensībās nav piedalījies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu