Zināms Aivara Brīzes nāves cēlonis (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Otrdien aizsaulē aizgājušā leģendārās latviešu rokgrupas «Līvi» dziedātāja Aivara Brīzes nāves cēlonis bija gripas komplikācijas, apstiprinājusi mūziķa dzīvesbiedre Elita Veidemane.

Jau vēstījām, ka 1961. gadā dzimušais «Līvu» dalībnieks negaidīti aizgāja aizsaulē otrdien. Brīzem bija tikai 51 gads, un viņa draugi, kā arī laikabiedri sarunā ar TVNET pauda šoku par notikušo.

Mūziķa dzīvesbiedre Elita Veidemane, skaidrojot viņa nāves apstākļus, sociālajā tīklā «Twitter» norādījusi, ka Brīze miris no gripas izraisītām komplikācijām, kad tā pāraugusi abpusējā plaušu karsonī.

Tas noticis, mūziķim atrodoties ceļā no Austrijas - viņa veselības stāvoklis, atrodoties Polijā, acīmredzot būtiski pasliktinājās, un Brīze ievietots slimnīcā, kur arī pavadījis sava mūža pēdējos mirkļus.

Godinot Brīzes piemiņu, mūziķu slavas alejā Liepājā otrdien pulcējās vairāki desmiti cilvēku, dziedot viņa izpildītās dziesmas, iededzot svecītes, kā arī noliekot ziedus.

Komponists Zigmars Liepiņš sarunā ar TVNET atzina, ka jūtas satriekts par dziedātāja pēkšņo nāvi. Kā zināms, Brīze uzskatāms par vienu no Latvijas Trešās atmodas simboliem, jo Liepiņa rokoperā «Lāčplēsis» atveidoja vienu no galvenajiem tēliem, Koknesi.

«Viņš bija diezgan tiešs, kas varbūt kādam kādreiz nepatika, taču viņš bija arī absolūti labs kolēģis un fantastisks mūziķis, ar ko patīkami būt kopā,» teic komponists.

Kā Brīzes pēdējais lielais uznāciens paliks uzstāšanās viņa drauga un cita «līva», basģitārista Jāņa Groduma piemiņas koncertā šovasar.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu