Francijas ārlietu ministrs: Sabiedroto izspiegošana nav pieņemama (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedroto izspiegošana nav pieņemama, ar šādu paziņojumu otrdien, tiekoties ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, nāca klajā Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss.

Tikšanās laikā Parīzē ministrs atkārtoti paudis Parīzes nostāju, ko Francijas prezidents Fransuā Olands jau nodevis ASV prezidentam Barakam Obamam, proti, «ka šāda veida spiegošana, ko lielā mērogā amerikāņi vērsuši pret sabiedrotajiem, ir nepieņemama».

Savukārt Kerijs savam Francijas kolēģim norādījis, ka «šī sistēma mantota no iepriekšējām administrācijām».

«Mēs vēlamies, lai šīs darbības tiktu pārtrauktas, un vēlamies tikt informēti par visu pastāvošo,» norādīja Fabiuss. «Fakts, ka šāda prakse līdz šim brīdim radusies starp draugiem, sabiedrotajiem, ir nepieņemams.»

Atsaucoties uz bijušā ASV izlūkdienestu darbinieka Edvarda Snoudena materiāliem, laikraksts «Le Monde» nedēļas nogalē ziņoja, ka ASV Nacionālā drošības aģentūra (NSA) mēneša laikā pārtvērusi 70,3 miljonus privātu telefonsarunu, kas izdarītas Francijā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu