Koalīcija atbalsta Pētersoni VID ģenerāldirektores amatā (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koalīcijas partneri atbalsta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam virzītās Ināras Pētersones apstiprināšanu šajā amatā, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem apliecināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Viņš pastāstīja, ka šodien koalīcijas partneri uzklausīja Pētersoni un nolēma jautājumu par viņas apstiprināšanu virzīt izskatīšanai rītdienas valdības sēdē.

Kā ziņots, finanšu ministrs Andris Vilks (V) apstiprināšanai valdībā VID ģenerāldirektores amatam virza Pētersoni, kura kopš jūnija ir ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja.

Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995.gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, savu profesionālo karjeru veidojot no auditores līdz ģenerāldirektora vietnieces amatam. Pētersone ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar lauksaimniecības ekonomista grāmatveža kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

Pētersone papildinājusi un pilnveidojusi savas zināšanas un prasmes dažādās apmācībās un semināros saistībā ar uzņēmumu vadības un personālvadības jautājumiem, publiskās komunikācijas jautājumiem, informācijas tehnoloģiju drošības noteikumu prasībām, kā arī muitas jomā.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Pētersone par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta jūlijā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās. Pēc tam izskanēja informācija, ka Pētersones iecelšanai amatā ir politiska pretestība.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu