Gundars iestudē Džeika Džepsona kamerdrāmu «Rupucis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

31.oktobrī Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Laura Gundara iestudētā Džeika Džepsona kamerdrāma «Rupucis». Iestudējuma mākslinieces - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa. Lomās: Iveta Pole, Inga Alsiņa-Lasmane, Ivars Krasts un Varis Piņķis.

Līdz trīsdesmit gadu vecumam esi izmisīgi centies piemēroties šai nesaprotamajai pasaulei, bet tad kādā naksnīgā pludmalē tu sastop ko tādu, kas neatbilst pareizajām ikdienas formulām: ir jāglābj gluži teiksmaina būtne - aizlaikus pieredzējis bruņurupucis.

Divi brāļi ar sievām spiesti domāt par to, kas noris ārpus ērtas, pārtikušas dzīves standarta.

«Luga trāpa šeit gluži tukšā dramaturģijas nišā - moderna, globālā tīmeklī auguša un strādājoša, pavisam «normāla» cilvēka pasaulē, kur skārienjūtīgas izrādās esam ne tikai elektroniskas ierīces, bet arī dzīvas būtnes – mūsu vistuvākie cilvēki. Ārēji rimts, bet ikdienas slēpto kaislību pilns stāsts, maksimāls tuvplāns, kas mani allaž fascinē,» režisors Lauris Gundars skaidro savu izvēli.

Ar jaunā amerikāņu dramaturga Džeika Džepsona (Jake Jeppson) lugas iestudējuma pirmizrādi sāksies ASV dramaturģijas nedēļa Latvijā (1.-5. novembris), kuras ietvaros ar meistardarbnīcu Rīgā viesosies arī pats lugas autors. Džeiks Džepsons audzis Vašingtonā, studējis Jeilas Drāmas skolā, strādā par dramaturģijas pasniedzēju un līdzdarbojas National Geographic kanālā. Viņa lugas iestudētas ASV (Ņujorkā, Čikāgā, Vašingtonā), Igaunijā un nu arī Latvijā.

Iestudējums top ar ASV vēstniecības un Jūdžina O’Nīla Teātra centra atbalstu.

Tuvākās izrādes - 1., 2., 16., 17. un 23. novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu