Rīgā ir sācies Krievijas teātra festivāls «Zelta maska»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā ir sācies festivāls «Zelta maska Latvijā», kura laikā skatītāji var redzēt Krievijas teātru labākos iestudējumus.

Šis prestižais festivāls mūsu valsts galvaspilsētā, kā arī citās pilsētās notiek jau astoto reizi.

Nedēļas laikā Dailes teātrī Rīgā, kā arī Ventspilī un Liepājā tiks parādīti četru Krievijas teātru - Krievijas nacionālās teātra prēmijas «Zelta maska» laureātu un nominantu - uzvedumi.

Programmā tiek piedāvāta krievu un rietumu drāmas klasika, kā arī uzvedumi, kas veidoti pēc 20.gadsimta Krievijas rakstnieku darbiem.

Festivālu Dailes teātrī atklāja četru stundu ilgā Jaroslavļas Drāmas teātra izrāde - A.Čehova lugas «Bez nosaukuma» iestudējums, ko ļoti atzinīgi novērtēja Rīgas teātra mākslas cienītāji.

Rietumvalstu dramaturģiju pārstāvēs Frīdriha Šillera traģēdija «Viltus un mīla» Sanktpēterburgas teātra «Mazais dramatiskais teātris - Eiropas Teātris» iestudējumā. Režisors - Ļevs Dodins, iestudējumā piedalās Ksenija Rapoporta, Jeļizaveta Bojarska, Daņila Kozlovskis un citi populāri Krievijas aktieri.

«Zelta maskas» laikā tiks rādītas arī Maskavas Oļega Tabakova teātra izrāde «Gads, kurā es nepiedzimu» (pēc Viktora Rozova lugas «Medņa ligzda») un Maskavas A.Puškina teātra iestudējums «Mātes druva» (pēc Čingiza Aitmatova tāda paša nosaukuma stāsta).

«Šis festivāls ir viens no izcilākajiem Krievijas-Latvijas kultūras projektiem. No tā tiek gaidītas tikšanās ar spilgtākajiem režijas un aktierdarbiem, un šīs cerības vienmēr piepildās. Tādi notikumi kā «Zelta maska» ne tikai sniedz prieku visiem teātra mākslas cienītājiem, bet arī garīgi bagātina un tuvina mūsu tautas. Tādēļ Rietumu Banka gadu no gada atbalsta šo visās nozīmēs cienījamo pasākumu,» teica Aleksandrs Pankovs, Rietumu Bankas prezidents.

Festivāls «Zelta maska Latvijā» ir iekļauts starpvalstu kultūras apmaiņas programmā starp Latvijas un Krievijas kultūras ministrijām un ir viens no lielākajiem abu valstu projektiem kultūras un humanitārajā jomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu