Bērniem tagad savs detektīvs - Timijs Negals (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Izdevniecība «White Book» laidusi klajā dzirkstoša humora pilnu bērnu grāmatu «Timijs Negals: Visi kļūdās» («Timmy Failure: Mistakes Were Made»), informēja izdevniecības pārstāve Lita Brūvere. Jautro, sirsnīgo un arī nedaudz neganto stāstu ir radījis amerikāņu izcelsmes bērnu grāmatu autors un karikatūrists Stefans Pastiss (Stephan Pastis).

Grāmata bagātīgi ilustrēta ar paša autora zīmējumiem, piešķirot tai patiesi jautru un dzīvīgu noskaņu. Tās asais humors atsauks atmiņā pat tādas bērnu literatūras pērles kā A. A. Milna stāstu par Vinniju Pūku un citas grāmatas, kas vienlīdz uzrunā gan bērnus, gan viņu vecākus.

Timijs Negals ir stāsts par 10 gadus vecu zēnu vārdā Timijs. Viņš ir dibinātājs, prezidents un valdes priekšsēdētājs detektīvaģentūrai, ko nosaucis savā vārdā - SIA Negals. Tā ir labākā detektīvaģentūra pilsētā, iespējams, štatā. Iespējams, visā valstī.

Grāmata ir vēsturisks detektīva dzīves pieraksts. Tajā minētie fakti ir stingri pārbaudīti. Ceļā uz panākumiem Timijam ir nācies pārvarēt ļoti sūrus apstākļus. Piemēram, mammu, skolu, labāko draugu un polārlāci. Tādēļ viens no SIA Negals darbības pamatprincipiem, ko Timijs ar tinti iemūžinājis uz savas kreisās kurpes pazoles, skan šādi: «Turi mammu neziņā».

Stefans Pastiss
Stefans Pastiss Foto: Wikipedia

«Šī grāmata noteikti iekaros topus jaunāko lasītāju vidū, taču, ja reiz arī viņu vecāki nejauši uzšķirs kādu grāmatas lappusi, pieļauju, ka pāršķirs arī nākamo,» secinājusi Laura Lauziniece, žurnāla «Sīrups» galvenā redaktore.

«Stefana Pastisa Timijs Negals ir kā aizraujošs ceļojums 60 nodaļu garumā caur neveiksmēm uz veiksmēm; caur muļķīgiem pārpratumiem uz uzmundrinošām uzvarām, kuru papildina amizanti karikatūrista zīmējumi,» saka Kristīne Daušmane, portālu Māmiņu Klubs redaktore Baltijas valstīs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu