«Gulbja dziesma» dejā apvieno Latviju, Eiropu, Āziju un Ameriku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Laikmetīgā baleta projekta «Borderless» ietvaros no 19.oktobra «Indras Reinholdes kamerbalets» piedāvā izrādi – fantāziju par Čehova tēmām - «Gulbja dziesma». Tas ir unikāls projekts Latvijas baleta vēsturē, jo izrādē iesaistīti ne vien dejotāji no Latvijas, bet piedalās pat trīs ārvalstu mākslinieki no Dienvidkorejas, Meksikas un Spānijas.

Tieši dejotāji, kas pārstāv atšķirīgas kultūras, deju skolas, nāk no dažādām pasaules malām, ir šīs izrādes galvenā bagātība. Izrādē kopumā piedalās seši dejotāji: trīs dejotājas no Latvijas - Ieva Kemlere; Gabija Bīriņa un Anastasija Šņakina - un trīs puiši - Nam Keun An (Dienvidkoreja), Raul Tamez (Meksika) un Marc Balló (Spānija). Katrs no viņiem izrādei dod kaut ko savu, neparastu un unikālu, kas kopumā skatītājam veido neatkārtojamu sajūtu, vedot viņu neaizmirstamā mūzikas un dejas ceļojumā.

Foto: publicitātes

Ieva Kemlere, dejotāja: «Nav noslēpums, šis projekts ir interesants ar to, ka šoreiz kamerbaleta sastāvā ir trīs dažādu tautu pārstāvji - trīs ļoti labi, profesionāli dejotāji, katrs ar savu individuālu raksturu, pieeju un redzējumu par deju, mākslu… un dzīvi kopumā, ko var redzēt arī viņu kustību izpildījumā. Viņi ir labi kolēģi, ar kuriem ir viegli sastrādāties, līdz ar to darba process iet raiti uz priekšu, kas šajā projektā ir svarīgi, jo sagatavošanās laiks ir ierobežots. Vienmēr ir interesanti strādāt ar jauniem - neiepazītiem cilvēkiem, īpaši jau ne savas tautas pārstāvjiem, ar tik dažādiem temperamentiem, un mēģināt izprast - kādi ir viņu uzskati par dzīvi, attieksme pret deju un motivācija dejot, kādi ir viņu mērķi, viņu sajūtas un domas utt. Katrā ziņā būs interesanti redzēt galarezultātu.»

Foto: publicitātes

Raul Tamez, dejotājs no Meksikas: «Indras darbs ir apbalvojuma vērts. Kā dejotāju mani ir vairāk nekā iespaidojusi Indras muzikalitāte un izcilība horeogrāfijā, viņas spēja pārveidot telpu un veidot samērā sarežģītas kompozīcijas. Kā uz cilvēku uz mani lielu iespaidu atstāja viņas kaisle, spēks un pieticība. Es redzu, ka viņa tic tam, ko rada, un tam ir vislielākā vērtība.»

Izrāde veidota pēc A.Čehova stāstu «Cilvēks futrālī», «Ragana», «Literatūras skolotājs», «NN kundzes stāsts» un dramatiskas etīdes «Gulbja dziesma» motīviem, brīvi interpretējot literārās tēmas dejas valodā. Izrādē izmantota D.Šostakoviča, A.Šnitke un A. Pērta mūzika, tās scenogrāfiju veidojusi Anastasija Starodedova, bet par dejotāju tērpiem rūpējās Anete Heida.

Foto: publicitātes

Uzziņai

Indras Reinholdes kamerbalets (Latvija) ir profesionāla laikmetīgā baleta kompānija. Kamerbalets guvis arī starptautiska mēroga panākumus, 2013.gada kļūstot par Parīzes starptautiskā horeogrāfijas konkursa «Contemporain versus Urbain 2013» finālistu. Kamerbaleta mākslinieciskā vadītāja Indra Reinholde ir starptautiskā Maijas Pļiseckas baleta konkursa laureāte un baletmeistare ar sešpadsmit gadu pieredzi laikmetīgā baleta žanrā, septiņpadsmit baletu autore, iestudējusi savus darbus tādos pazīstamos baleta teātros kā Marijas teātris Sanktpēterburgā, teātris «Krievu balets» Maskavā, Jekaterinburgas Dejas teātrī un citur.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu