Lietuvas tauta varētu vēlreiz izteikties par Visaginas AES

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekts šobrīd ir būtiski pilnveidots, tādēļ tautai būtu vēlreiz jāpauž savs viedoklis jautājumā par spēkstacijas būvi, tomēr šai reizē varētu iztikt bez referenduma, uzskata Lietuvas Seima jaunā spīkere Loreta Graužiniene.

«Domāju, ka mēs gan valdībā, gan koalīcijā apspriedīsim [šo jautājumu], mums būs konkrētas aplēses par konkrētu projektu, mēs to ļoti skaidri izstāstīsim cilvēkiem un, iespējams, varbūt tādā vai citādā veidā palūgsim izteikt savu viedokli,» viņa trešdien sacījusi radiostacijai «Žiniu radijas».

«Varētu sarīkot ļoti plašu aptauju, bet tā, lai cilvēks atbildot redz, cik tas maksās un vai viņam nāksies iesaistīties,» spriedusi spīkere.

Viņa likusi noprast, ka pēc tuvākas iepazīšanās ar projekta situāciju piekrīt enerģētikas ministra Jarosalava Neveroviča viedoklim, ka Lietuvai drošības pēc nepieciešama sava elektroenerģijas ražošana.

Konsultatīvajā referendumā par AES projekta nākotni, kas Lietuvā notika pērnruden reizē ar Seima vēlēšanām un kurā piedalījās 52,58% vēlētāju, šo projektu atbalstīja tikai 34,09% no visiem balsotājiem, bet 62,68% iebilda pret jaunas AES celtniecību Lietuvā.

Neverovičs trešdien klāsta valdībai, par ko vienojušās Lietuvas, Latvijas un Igaunijas energokompānijas un stratēģiskais investors - Japānas kompānija «Hitachi». Viņš izteicies, ka vēl ir daudz jautājumu, uz kuriem jāmeklē atbildes, bet solījis drīzumā sniegt par to plašāku informāciju.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu