«Mis Latvija 2010» Alise Miškovska uzvar skaistumkonkursā Ķīnā, bet solītos 25 000 dolāru nesaņem (44)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alises Miškovskas privātais arhīvs

Latvijā populārā skaistumkonkursa «Mis Latvija 2010» uzvarētāja daugavpiliete Alise Miškovska (26) atkal plūkusi uzvaras laurus starptautiskā skaistumkonkursā. Skaistule Alise nupat atgriezusies no Ķīnas, kur piedalījās un uzvarēja vienā no prestižākajiem skaistumkonkursiem pasaulē - «Miss Trourism Queen International 2013». Sākotnēji kā balva uzvarētājai bija solīti 25 000 dolāru, bet pie iespaidīgās naudas summas skaistule netiek.

Skaistumkaraliene Alise Miškovska, kura ikdienā ir daiļslidošanas trenere, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» uzskaita, cik titulus un kroņus pārvedusi mājās no Ķīnā notiekošā konkursa: «Piedaloties talantu šovā, iekļuvu labāko piecniekā. Saņēmu titulu, kā arī kroni, kā «Miss friendship» jeb «Miss draudzība», ko konkursa ietvaros izvēlas pašas dalībnieces. Taču pats galvenais kronis un tituls ir «Miss Tourism Queen International 2013». Man liekas, ka mūsu valstij Latvijai šis ir milzīgs sasniegums, jo pirmo reizi esam uzvarējuši šāda mēroga skaistuma konkursā.»

Uz Ķīnu ved slidas sudraba kastītē

Alise atklāj, kā pārsteigusi prestižā skaistumkonkursa žūriju: «Konkursam gatavoju prezentāciju par savu valsti Latviju un dzimtās pilsētas Daugavpils tūrisma objektiem. Iestudēju talantu šovam modernu baletu, ko dejoju puantēs. Otrs priekšnesums bija nacionālā deja, un tērpu man palīdzēja veidot Daugavpils dizaineri. Izveidoju oriģinālu dāvanu labdarības izsolei. Kā daiļslidošanas trenere uz labdarības izsoli aizvedu savas pirmās izaudzinātās Latvijas čempiones slidas. Tās iesaiņoju sudraba kastē un pārsēju ar rozā atlasa lenti un pievienoju sudraba krāsas vēstuli ar novēlējumu, ka reiz šīs slidas palīdzēja kādai meitenei kļūt par čempioni. Tādējādi šīm slidām ir laba vēsture, kas varētu atkārtoties kādam bērnam, kas sapņo iemācīties slidot. Ķīnieši ir ļoti lieli daiļslidošanas fani, un šī dāvana pārsteidza konkursa organizatorus ar savu oriģinalitāti.

Konkursa organizatoriem no mājām vedu īpašas dāvanas. Ekskluzīvās dāvanas tika izveidotas Daugavpils Māla mākslas centrā.»

Konkursa finālā Alise bija tērpusies kleitā, ko savulaik, piedaloties konkursā «Miss World», viņai darinājusi dizainere Agnese Eiduka. Uz Ķīnu Alise bija paņēmusi līdzi desmit vakarkleitas.

Skaistumkaraliene priecājas par spilgtākajiem iespaidiem, apskatot Ķīnas pilsētas un tūrisma objektus, labākās viesnīcas, kā arī tikšanos ar Ķīnas ietekmīgiem un godājamiem cilvēkiem: «Par Ķīnu var runāt daudz. Viennozīmīgi šī valsts ir pasaka, kurā katram vismaz vienu reizi ir jānokļūst.»

Uzvar konkursā, bet pie naudas balvas - 25 000 dolāriem netiek

«Valsts pārstāvēšana starptautiska mēroga skaistuma konkursos ir mani tiešie «Mis Latvijas» pienākumi, ko es pildu ar lielāko prieku triju gadu garumā, kopš tiku kronēta par «Mis Latviju 2010»,» viņa atklāj.

«Visas uzvarētājas saņēma naudas balvas. Par 1. vietu bija solīti 25 000 dolāru. Mans līgums vēl nav parakstīts, jo pēc tā noteikumiem man gadu jādzīvo Ķīnā un jāceļo, pildot savus kā skaistumkonkursa uzvarētājas pienākumus, Tas nozīmē, ka man uz gadu jāatstāj sava karjera - sporta skola un daiļslidošanas klubs, kurā ir vairāk nekā 60 slidotāju. Tas nav tik vienkārši. Līdz ar to aģentūra «Mis Latvija» ar konkursa organizatoriem šobrīd sastāda jaunu līgumu par maniem pienākumiem,» konkursa medaļas otru pusi atklāj Alise.

Visvairāk starptautiski titulētā «Mis Latvija»

Skaistule Alise neslēpj, ka dalība starptautiska mēroga skaistumkonkursos viņai kļuvusi par hobiju. Skaistumkaraliene teic, ka, piedaloties konkursos, viņai ir svarīgi sevi parādīt visaugstākajā līmenī, jo tad arī Latvijas vārds izskan starptautiskā mērogā.

«Skaistumkonkursi man sniedz miljons neaizmirstamu piedzīvojumu, kas mūžam paliks atmiņā. Tā ir iepazīšanās ar jaunām valstīm un to kultūru, tradīcijām. Tā ir iespēja savā draugu lokā ierindot starptautiskās skaistuma karalienes. Nemaz nerunājot par visu pārējo. Šādos konkursos ir iespēja strādāt ar profesionāļiem – horeogrāfiem, stilistiem, dizaineriem un fotogrāfiem,» visas priekšrocības, ko sniedz šāda veida konkursi, uzskaita Alise.

«Manā starptautisko konkursu karjeras laikā nav bijis neviens konkurss, kurā es nebūtu labāko topā jeb uzvarētāju vidū. Un man ir patīkami, ka mani uzskata par starptautiski vistitulētāko «Mis Latviju». Protams, man kā sportistei eksistē tikai pirmā vieta un es cenšos darīt to, ko māku vislabāk. Mani sasniegumi skaistuma industrijā nebūt nenozīmē, ka esmu skaistākā meitene, bet tie pierāda - katra konkursa sagatavošanas posmā tiek ieguldīts milzīgs darbs, kas arī tiek profesionālās konkursu žūrijas novērtēts.»

«Ar gadiem un pieredzi krājas arī katras skaistuma karalienes garderobe. Ja kādreiz organizatori sūtīja lapu ar konkursam nepieciešamajām lietām un es ar asarām acīs skatījos un nesapratu, kur lai visu šo bagātību atrodu, tagad man ar šo jautājumu vairs nav problēmu. Pēc karjeras beigām droši varēšu atvērt vakarkleitu salonu,» viņa stāsta.

Par skaistajām Latvijas sievietēm uzzina plašajā pasaulē

«Mani izbrīnīja, ka šajā konkursā man kā Latvijas pārstāvei piešķīra divus titulus un uzvaru. Viss notika ļoti korekti un godīgi. Patiesībā mūsu valsts nav vadošā skaistuma konkursu industrijā. Starptautiskajos skaistumkonkursos ir savi favorīti: Filipīnas, Venecuēla, Indija, Ķīna, Krievija un citas bagātās valstis ar labi attīstītām infrastruktūrām un stipru finansiālo atbalstu no valsts puses.

Es neesmu vainīga, ka nepiedzimu kādā no šīm augstāk minētajām valstīm, jo neapstrīdu, ka tad arī varētu kļūt par «Mis Pasauli» vai «Mis Visumu», bet nenožēloju, jo esmu savas valsts patriote un vēlos, lai par mūsu mazo valsti ar tās košajām tradīcijām, pasakaino dabu un skaistajām sievietēm uzzinātu visā pasaulē. Bieži vien, kad aizbraucu uz konkursiem, meitenes nemaz nezina, kur atrodas Latvija. Kur nu vēl runāt par to, lai tāda maza valstiņa uzvarētu tik liela mēroga konkursā. Taču, neraugoties uz šīm problēmām, Latvijas skaistules bieži plūc laurus starptautiska mēroga konkursos,» savu viedokli pauž Alise.

Lūk, Alises panākumi skaistumkonkursos: «Mis Latvija 2010», «Miss World 2011» fināliste Londonā, «Miss Model Intercontinental 2012» (Latīņamerikā, Peru), «Miss 7 Continents 2013» (Turcijā), «Miss Tourism Queen International 2013» (Āzijā, Ķīnā).

Skaistumkaralienei Alisei ir arī savs dzīves moto: «Nav iespējams uzvarēt vienreiz uz visu dzīvi, jāuzvar ir katru dienu, jo panākumi nenāk pie mums paši, mēs nākam tiem pretī!»

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu