62 gadu vecumā miris Pulicera balvas ieguvējs Oskars Ihveloss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

62 gadu vecumā miris kubiešu izcelsmes amerikāņu rakstnieks Oskars Ihveloss (Oscar Hijuelos), kura vislabāk zināmais romāns ir Pulicera balvu ieguvušais «The Mambo Kings Play Songs of Love». Ihveloss zaudēja samaņu tenisa kortos Manhetenā un tā arī neatguvās, laikrakstam «The New York Times» atklāja viņa atraitne Lorija Mērija Karlsone.

Ihveloss piedzima 1951.gadā Ņujorkā kubiešu imigrantu ģimenē.

1990.gadā viņš ieguva Pulicera balvu par romānu «The Mambo Kings Play Songs of Love». 25 valodās tulkotā grāmata divus gadus vēlāk tika ekranizēta Holivudas filmā, kurā galvenās lomas spēlēja aktieri Antonio Banderass un Armands Asante.

«The Mambo Kings Play Songs of Love» ir stāsts par kubiešu brāļu Sesara un Nestora pārcelšanos uz ASV 50.gados, kad tur milzu popularitāti baudīja mambo mūzika.

Arī pārējās Ihvelosa grāmatas stāstīja par kubiešu izcelsmes amerikāņu dzīvi. Viņš bija pirmais spāņu izcelsmes amerikānis, kurš jebkad saņēmis Pulicera balvu.

«Es nekad nebūtu domājis, ka kļūšu par rakstnieku,» viņš teica. «Bērnībā es to pat nevarēju iedomāties. Pat tad, kad daudzi apkārtējie pauda atbalstu, pamanīja manu talantu, es par to vienmēr šaubījos.»

«Daudzi cilvēki to uzskata par kaut ko pašsaprotamu - lasīt, rakstīt un būt talantīgam. Taču, augot vidē, kur tevi pozitīvā veidā neiedrošina, vajag ļoti daudz, lai tu sev noticētu. Piemēram, saņemt Pulicera balvu un redzēt, ka tavas grāmatas tiek izdotas visā pasaulē,» viņš atzina.

Vairāk par rakstnieku

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu