Agnese Drunka mannas putru vāra ar kunkuļiem (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Raidījuma «Bez Tabu» vadītāja Agnese Drunka ir trīs bērnu māmiņa. Jaunākajai meitiņai Rūtai ir tikai gads un viens mēnesis, bet meitiņa jau ir aktīva putras ēdāja un lieliski zina, kas viņai garšo un kas ne.

Agneses Drunkas un viņas vīra Ginta Roderta ģimenē aug trīs bērni: četrpadsmit gadus vecais Fricis, deviņus gadus vecā Līna un gadu un mēnesi vecā Rūta.

Foto: Nauris Garkaklis

Kopā ar ģimenes jaunāko atvasi Agnese apmeklēja «Putras dienas» pasākumu, jo kurš gan ģimenē ir aktīvāks putras ēdājs par mazo Rūtu? Viņai, kā jau mazulim, ēdienkartē ir daudz putru.

Šobrīd Agneses mājās ir ļoti dažāda ēdienkarte: iepriekš viņa vārījusi tikai auzu pārslu un mannas putras, bet tagad putru klāsts ir dažādojies.

«Vāru rīsu, kukurūzas, griķu un mannā putras. Pagaidām Rūtai auzu pārslu putru vēl nevāru, jo viņai ir tikai gads, bet drīz jau sākšu vārīt arī to. Ziemas periodā bieži vāru grūbu putru,» atklāj Agnese.

«Bez tabu» vadītāja nenoliedz: ja ģimenē nebūtu jaunākās atvases, diez vai ik rītu tiktu vārīta putra, no rītiem gribētos ilgāk pagulēt, ir arī slinkums. Tagad tas ir jādara, jo mazā ēd putras.

Foto: Nauris Garkaklis

«Kukurūzas putru atklāju brīdī, kad mans lielākais dēls vasarā nokļuva Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Tur katru trešdienu pasniedz kukurūzas putru. Iesaku to pamēģināt ikvienam, ļoti garšīga, tāda dzeltena, dzeltena,» tā Agnese.

Lielākajiem bērniem garšo mannas biezputra, vecākais dēls vienmēr iesaka, lai mamma to gatavo ar kunkuļiem, jo tā ir garšīgāk.

«Mazajai Rūtai vislabāk garšo rīsu putra, bet nesmādē arī pārējās putras, kuras gatavoju. Rūtas dēļ mēģinu gatavot ēdienu bez sāls, lielākie paši pēc tam pievieno ēdienam sāli, bet mazajai nevajag ēst ēdienu ar sāli,» nosaka Agnese.

Foto: Nauris Garkaklis

Sāls neizmantošana ēdienā paver plašas iespējas pārējām garšvielām, garšaugiem, kurus Agnese ļoti labprāt izmanto ēdiena gatavošanā. Ēdienam tiek pievienots rozmarīns un timiāns.

«Lieliskākā putra aukstā rudens un ziemas laikā ir auzu pārslu putra ar datelēm un sviestiņu, kura vārīta pienā. Sasilda no iekšas un, izejot ārā aukstā dienā, ir tāda jauka, sildoša sajūta,» smaida Agnese.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu